Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Νέα ΠΡΟΚΛΗΣΗ από την Τουρκία που ανοίγει τον “ασκό του Αιόλου”: Ετοιμάζει έρευνες κοντά στην Κρήτη & σχεδιάζει προσάρτηση της Λιβύης…

Nέα πρόκληση…

Mετά την… Κρήτη, τα νησιά του Αιγαίου και την Δ. Θράκη, οι Τούρκοι θέλουν να προσαρτήσουν και την Λιβύη!

Όπως σας αποκάλυψε πρώτο σήμερα το Πενταπόσταγμα, Tουρκικές μη κυβερνητικές οργανώσεις ετοιμάζονται να κινηθούν νομικά και να προσφύγουν στη διεθνή δικαιοσύνη διεκδικώντας την «επιστροφή» της Κρήτης και κάποιων νησιών του Αιγαίου στην Τουρκία, όπως αναφέρει το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας, «Αναντολού», σε άρθρο του την Τετάρτη 13 Μαΐου.

Μάλιστα πριν λίγο ”απασφάλισαν” με μία προκλητική δήλωση.

“Αυτοί που ήθελαν να κρατήσουν την Τουρκία εκτός εξίσωσης στην Μεσόγειο, τώρα έμειναν οι ίδιοι εκτός παιχνιδιού”, υποστηρίζει ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ. Ο Τούρκος Υπουργός είπε ακόμη ότι θα ξεκινήσουν σεισμικές έρευνες στις περιοχές που περιλαμβάνει η ‘συμφωνία’ της χώρας του με τη Λιβύη μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία αδειοδότησης.

Σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Ανατολού, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι “στην ανατολική Μεσόγειο πολλοί παίκτες προσπάθησαν να κρατήσουν την Τουρκία εκτός εξίσωσης”. “Τώρα, αυτοί που ήθελαν να μας κρατήσουν εμάς εκτός έμειναν οι ίδιοι εκτός παιχνιδιού. Ίσως να αποσύρθηκαν χρησιμοποιώντας ως αφορμή αυτή την κρίση. Έχουμε ήδη κάνει πολλές προετοιμασίες. Είμαστε αφοσιωμένοι στον σχεδιασμό μας. Θα προχωρήσουμε ακολουθώντας όσο το δυνατόν γίνεται το πρόγραμμά μας.

“Τόσο στην Μεσόγειο όσο και στην Μαύρη Θάλασσα για πρώτη φορά από τον Ιούλιο με το γεωτρύπανο μας Φατίχ σχεδιάζουμε να κάνουμε γεώτρηση”, ανέφερε. Για την περιοχή που περιλαμβάνει η ‘συμφωνία’ της Τουρκίας με τη Λιβύη, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι η διαδικασία ξεκίνησε και η τουρκική κρατική εταιρεία πετρελαίου (ΤΡΑΟ) έχει υποβάλει την πρώτη αίτηση για έρευνα. “Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία θα ξεκινήσει η πρώτη δραστηριότητα σεισμικής έρευνας”.

 

Στο στόχαστρο η Λιβύη

Τώρα η Άγκυρα θέλει να ”κλέψει” λιβυκό εδάφος και συγκεκριμένα έχει βάλει στο στόχαστρο την Μισράτα, όπου κατοικούν και οι περισσότεροι τουρκικής καταγωγής Λίβυοι, οι οποίοι αριθμούν 700.000 χιλιάδες σε όλη την χώρα.

Ένας από τους δημοσιογράφους που είναι φανατικά πιστός στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, περιέγραψε ως «θαυμάσια είδηση για τους Τούρκους», την ύπαρξη αυτού του σχεδίου στην Λιβύη, το οποίο θα μπορούσε να αποκαταστήσει την τουρκική κυριαρχία στην χώρα αυτή και με νόμο.

Ο Haji Yakishekili, ο οποίος εργάζεται για το κανάλι “Η Νέα Δεκαετία” του τουρκικού πολιτικού Ισλαμικού κινήματος, ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία θα μπορούσε να πάρει πίσω εδάφη που ανήκαν σε αυτήν στο λιβυκό έδαφος, εάν κινηθούν δικαστικές διαδικασίες σε διεθνή δικαστήρια.

Ο ίδιος μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στον«Twitter», έγραψε τα εξής:

«Θαυμάσια νέα για τον τουρκικό κόσμο. Υπάρχουν 100 τουρκικοί σύλλογοι που ειδικεύονται στο διεθνές δίκαιο, οι οποίοι επιβεβαίωσαν ότι η Τουρκία μπορεί να αποκαταστήσει την κυριαρχία της στην Λιβύη και σε άλλα μέρη, συμπεριλαμβανομένης και της Δυτικής Θράκης και ων Βαλκανίων.”

Συνέχισε τον ισχυρισμό του, εξηγώντας ότι η χώρα του θα μπορούσε να ανακτήσει αυτό που χαρακτήρισε ως «εδάφη της» εάν υποβάλει το ζήτημα ενώπιον των διεθνών δικαστηρίων και έτσι πολύ εύκολα η Τουρκία θα επαναφέρει αυτές τις περιοχές που ανήκουν σε αυτήν στην «μητέρας-πατρίδας»

Σύμφωνα με παλαιότερο άρθρο μας, ο Ερντογάν υποστηρίζει τον εξισλαμισμό στα Βαλκάνια, στη Βοσνία, στο Κοσσυφοπέδιο, στα Σκόπια, στην Ελλάδα, στο Μαυροβούνιο και στη Βουλγαρία.

Αυτό το τουρκικό «παραμύθι» πιθανόν να χρησιμοποιήσει η Άγκυρα, καθώς ήδη «σύλλογοι» εντός Τουρκίας ζητούν τις …περιουσίες τους στα Δωδεκάνησα με τα περιβόητα Βακούφια.

Με λίγα λόγια οι Τούρκοι πιθανότατα να φτιάξουν ένα ακόμη σχέδιο «Κόκκινης πατρίδας» αυτήν την φορά με το οποίο να ζητούν ελληνικά, βουλγαρικά, κυπριακά, λιβυκά και συριακά εδάφη.

Τίποτα δεν αποκλείουμε από το υπερφίαλο, φασιστικό και κυρίως βαθιά ισλαμικό τουρκικό κράτος υπό τον Ερντογάν. Το σχέδιο του παραμένει και αφορά την αναβίωση της οθωμανικής αυτοκρατορίας, όσο και κάποιοι το θεωρούν ως «παραμύθια της χαλιμάς».

Η μόνη λογική απάντηση της Ελλάδος σε αυτά τα σχέδια αρχικά θα ήταν μετά την αποκατάσταση των σχέσεων Ελλάδος-Συρίας ο παρακάτω χάρτης με κοινή ΑΟΖ Ελλάδος-Κύπρου-Συρίας.

Η Τουρκία θέλει να κυριαρχήσει σε περιοχές που έιχε αυτήν την δυνατότητα πριν 100 χρόνια. Με αυτό το σχέδιο όμως έχει συσπειρώσει όλους του λαούς της Μεσογείου και σε ενδεχόμενη στρατιωτική σύγκρουση για τα κοιτάσματα θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση.

 

pentapostagma.gr

Shares