Τετάρτη , 22 Μαρτίου 2023

Νέα πατριωτική δύναμη στην Ολλανδία: Τρέμει το κατεστημένο της ΕΕ…

Δηλώνει θαυμαστής του Ντόναλντ Τραμπ και του Βλαντίμιρ Πούτιν και έχει κατηγορηθεί για σεξισμό εξαιτίας δηλώσεών του του τύπου: Οι γυναίκες «γενικά δεν τα πάνε καλά σε πολλά επαγγέλματα και έχουν έλλειμμα φιλοδοξίας». Είναι ο ηγέτης ενός νέου πατριωτικού κόμματος που εξέλεξε μέλη στο δημοτικό συμβούλιο του Άμστερνταμ.

Το λεγόμενο Φόρουμ για τη Δημοκρατία (FvD), το οποίο έκανε εκστρατεία επικεντρωμένη στην ανωτερότητα του ολλανδικού πολιτισμού και γενικά καταγγέλλει την Ευρωπαϊκή Ένωση, εξασφάλισε το 4,9% των ψήφων, και ανέδειξε δύο στελέχη του στο 45μελές δημοτικό συμβούλιο της μεγαλύτερης ολλανδικής πόλης. Το κόμμα εμφανίστηκε ως think tank το 2015 και μετεξελίχθηκε σε πολιτικό κόμμα μόλις έξι μήνες πριν από τις εκλογές του Μαρτίου 2017.

Μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο το κόμμα του Μποντέ αριθμούσε περισσότερα από 20.000 μέλη που πληρώνουν συνδρομή και ένα όλο και αυξανόμενο αριθμητικά κίνημα νεολαίας. Μάλιστα οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι αν διενεργούνταν σήμερα εκλογές ο Μποντέ θα εξασφάλιζε μέχρι και 15 έδρες.

Επιπλέον, παρότι το κόμμα του συμμετείχε στις εκλογές μόνο στο Άμστερνταμ, οι δημοσκοπήσεις το θέλουν να κατατάσσεται τρίτο σε δημοτικότητα σε εθνικό επίπεδο. Ο Τιέρι Χένρι Μποντέ αποσπά ψήφους από τον Γκέρτ Βίλντερς, τον αρχηγό του δεξιού κόμματος της Ελευθερίας που βρίσκεται στο προσκήνιο από το 2006.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares