Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Νέα παραίτηση στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας μετά την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου

Μετά την παραίτηση του προέδρου του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς και μέλος του ΔΣ της ΕΙΟ Γιάννη Παπαδημητρίου ένα ακόμη μέλος του ΔΣ, ανακοίνωσε την παραίτησή του…

Η καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση που έκανε η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου έχει προκαλέσει απανωτές αντιδράσεις στον χώρο του αθλητισμού.

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος έχει σταθεί στο πλάι της ενώ την ίδια ώρα ολοένα και περισσότερες αθλήτριες αποκαλύπτουν περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης ή και κακοποίησης.

Ωστόσο οι καταγγελίες είχαν άμεση επίπτωση στον χώρο της ελληνικής Ιστιοπλοΐας, αφού χθες, Σάββατο ο πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς και μέλος του ΔΣ της ΕΙΟ Γιάννης Παπαδημητρίου υπέβαλε την παραίτησή του, λέγοντας πως θέλει να «υπερασπιστεί το κύρος του θεσμού της Ομοσπονδίας και την ιστορία του αθλήματος», ζητώντας από τη Δικαιοσύνη να επισπεύσει τις διαδικασίες «ώστε να διαλευκανθεί σε βάθος η καταγγελία που θίγει την τιμή και την υπόληψη όσων εργάζονται για την πρόοδο και την ανάπτυξη του αθλήματος».

Σήμερα, ωστόσο, μία νέα παραίτηση έρχεται να προστεθεί στις αλυσιδωτές αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τις καταγγελία.

Για λόγους αξιοπρέπειας και ευθιξίας, όπως ο ίδιος λέει, παραιτήθηκε εγγράφως και ο Γιώργος Χριστόπουλος του ΝΟ Καλαμακίου. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, αναμένονται και άλλες παραιτήσεις.

Η επιστολή του κ. Χριστόπουλου

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Με ιδιαίτερη θλίψη είμαι υποχρεωμένος να σας δηλώσω ότι δεν δύναμαι να παραμείνω στο διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας ύστερα και από τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις καταγγελίες της κ. Σοφίας Μπεκατώρου.

Κατόπιν των συγκλονιστικών αυτών αναφορών, στέκομαι στην γενικότερη τους αντιμετώπιση από πλευράς της εκπροσώπησης ΕΙΟ και στο εν γένει κλίμα περαιτέρω διατάραξης του αθλητικού πνεύματος που επικρατεί το τελευταίο διάστημα.

Οι συνθήκες πλέον αυτές δεν με εκφράζουν ως άνθρωπο του Ναυταθλητισμού, ως Εργοδότη που απασχολεί δεκάδες οικογενειάρχες και ως Επιστήμονα.

Προς τούτο σας υποβάλω την παραίτηση μου από μέλος του ΔΣ της ΕΙΟ με άμεση ισχύ,

Γιώργος Χριστόπουλος

Δρ-Ηλεκτρολόγος Μηχανικός , MSc MBA PhD

ΠΗΓΗ

Shares