Σάββατο , 24 Ιουλίου 2021

Νέα μέτρα: Αυτά είναι τα νέα μέτρα για το lockdown – 13033 κωδικοί

Νέα μέτρα: Αυτά θα ισχύουν από το Σάββατο σε όλη τη χώρα

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε πως τα ξημερώματα του Σαββάτου η χώρα μπαίνει σε νέο lockdown. Ωστόσο, η καραντίνα αυτή θα έχει σημαντικές διαφορές από την καραντίνα του Απριλίου.

Σημειώνεται πως ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε μια σειρά από νέα μέτρα

:

 • Από το πρωί του Σαββάτου στις 6 π.μ. για τρεις εβδομάδες μέχρι 30 Νοεμβρίου μπαίνουμε σε καθεστώς οριζόντιων μέτρων.
 • Ενεργοποιούνται τα SMS στο 13033
 • Ανοιχτά σούπερ μάρκετ, η διανομή έτοιμου φαγητού, οι δομές υγείας και τα φαρμακεία
 • Τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και τα σχολεία ειδικής αγωγής θα παραμείνουν ανοιχτά
 • Κλειστά τα γυμνάσια και τα λύκεια
 • Καθολική χρήση μάσκας σε όλες τις μετακινήσεις

Το απόγευμα της Πέμπτης στις 6, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, οι υφυπουργοί Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης θα δώσουν λεπτομέρειες για τα μέτρα που θα ισχύουν στο lockdown.

Ο κ. Χαρδαλιάς αναμένεται να δώσει και διευκρινίσεις σχετικά με το μέλλον των αθλητικών διοργανώσεων, καθώς μέχρι σήμερα επιτρέπονται μόνο οι ευρωπαϊκοί αγώνες Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στο ποδόσφαιρο και αντίστοιχα των ελληνικών ομάδων στο μπάσκετ καθώς και το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής κατηγορίας σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ.

SMS στο 13033

 1. Μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία). (SMS – Επιλογή 1)
 2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών ειδών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η έγκαιρη αποστολή τους. (SMS – Επιλογή 2)
 3. Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία, εφόσον δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική ή τηλεφωνική εξυπηρέτηση και μόνο για κατεπείγουσες ανάγκες, μετά από τον καθορισμό ραντεβού για το οποίο ενημερώνεται εγγράφως ή ηλεκτρονικώς ο πολίτης και υπό την επιπλέον προϋπόθεση επίδειξης της ως άνω ενημέρωσης. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή. (SMS – Επιλογή 3)
 4. Μετάβαση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη. Μεταφορά από και προς τον τόπο εργασίας συζύγου ή συγγενούς πρώτου βαθμού, εφόσον υφίσταται σχετική ανάγκη. Μεταφορά ανηλίκου από και προς σχολική μονάδα (SMS – Επιλογή 4)
 5. Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. (SMS – Επιλογή 5)
 6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο (2) άτομα, υπό την προϋπόθεση τήρησης στην τελευταία αυτή περίπτωση της αναγκαίας απόστασης του ενάμισι (1,5) μέτρου. Μετάβαση για σίτιση αδέσποτων ζώων, εφόσον η μετάβαση πραγματοποιείται εντός του δήμου κατοικίας του πολίτη. (SMS – Επιλογή 6)
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares