Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Νέα fakenews-Αφγανός κατηγορεί την Ελλάδα πως τον έκαψε με βραστό νερό στα σύνορα…

Προτίθεται να κινηθεί νομικά εις βάρος της χώρας μαςΤελειωμό δεν έχουν οι προπαγανδιστικές ιστορίες από πλευράς Τουρκίας για βίαιες συμπεριφορές εις βάρος μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Ο Αφγανός Abdülmüttalib Ulimuhammed, 21 ετών, ο οποίος μεταφέρθηκε στην Αδριναούπολη πριν από 10 ημέρες για να μετακινηθεί στην Ευρώπη, άρχισε να περιμένει στην προστατευτική ζώνη λόγω του οδοφράγματος που στήθηκε μπροστά από τη διέλευση των συνόρων της Ελλάδας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ ο Αφγανός αιτών άσυλο προσπάθησε να ξεπεράσει το εμπόδιο με τους φίλους του επανειλλημμένως. Ο αιτών άσυλο ισχυρίστηκε ότι του πέταξαν καυρό νερό από την ελληνική πλευρά όταν έκοψε με ξυράφι τα σύρματα στο οδόφραγμα πριν από δύο ημέρες, και τραυματίστηκε στο πρόσωπο και στο πόδι του. Η θεραπεία του αιτούντος άσυλο που νοσηλεύεται συνεχίζεται. Ο Abdülmüttalib Ulimuhammed ισχυρίστηκε στα τουρκικά ΜΜΕ ότι του έριξε βραστό νερό η ελληνική αστυνομία, όταν συνειδητοποίησε ότι θα ξεπεράσει το οδόφραγμα. Διατείνεται μάλιστα πως το θέμα θα έχει συνέχεια αφού προτίθεται να κινηθεί νομικά κατά της Ελλάδας με..αποδεικτικά στοιχεία τα σημάδια από τα καψίματα. Ο Ολιμχάχμαντ δήλωσε: «Ας ευχαριστήσουμε τον Αλλάχ και τους Τούρκους, ας τελειώσει η δίωξη από την Ελλάδα ».

Ο επικεφαλής του νοσοκομείου του Murat Mustafa Talha Sütçü ανέφερε ότι ο πρόσφυγας ήρθε στο νοσοκομείο με τη διάγνωση εγκαυμάτων 1ου και 2ου βαθμού που προκλήθηκαν από ζεστό νερό.Εξηγώντας ότι η θεραπεία του συνεχίζεται, ο Sütçü είπε: «Για τρομακτικό λόγο, η Ελλάδα έριξε ζεστό νερό, η κατάσταση του ασθενούς μας βελτιώνεται, θα είναι καλύτερη μετά από μια εβδομάδα»

Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας των Ερυθρών Σταυρών

Πάντως αυτή η προπαγάνδα με τους “τραυματισμένους πρόσφυγες” ή άκομη και νεκρούς καλά κρατεί. Πρόσφατα μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας των Ερυθρών Σταυρών επιβεβαίωσε την ύπαρξη σοβαρά τραυματισμένων προσφύγων στην τουρκική πλευρά, χωρίς βέβαια να ισχυριστεί ότι αυτό οφείλεται στις ελληνικές δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού που βρίσκονται στα σύνορα. Οπως ανέφερε, θα πρέπει να διερευνηθούν τα περιστατικά και να υπάρξουν ανακοινώσεις από τα νοσοκομεία της Αδριανούπολης, ενώ, σύμφωνα με τις μαρτυρίες που του έχουν μεταφέρει, πολλοί υποφέρουν από τραυματισμούς, που δεν σχετίζονται όμως με την πρόσφατη άσκηση βίας από τις δυο πλευρές.

Εκπρόσωπος ΝΔ

Στο μεταξύ χθες ξέσπασε με ανάρτησή της στο Facebook η δημοσιογράφος, Ελενα Σώκου, εκπρόσωπος της ΝΔ και υπεύθυνη για περιφερειακά Μέσα για τη συνεχή διασπορά ψευδών ειδήσεων αναφορικά με όσα συμβαίνουν στον Εβρο. Στην ανάρτησή της η Ελενα Σώκου υποστηρίζει μεταξύ άλλων πως δεν υπήρξε ποτέ κανένας νεκρός στον Εβρο και πως ούτε παραστρατιωτικοί πυροβόλησαν άνδρα της Ελληνική Αστυνομίας. «Τα σύνορα μας προστατεύονται με κανόνες δίκαιου», τονίζει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της.

Το ποστ της Ελενας Σώκου στο Facebook:
«Ολες αυτές τις ημέρες που είμαι στα σύνορα και βλέπω τις προσπάθειες των Ενόπλων Δυνάμεων, των Αστυνομικών, των Πυροσβεστών, των Λιμενικών αλλά και των πολιτών, των συλλόγων, των γυναικών, των αγροτών με περηφάνια και δίχως καμία κούραση απαντώ σε οποιοδήποτε νέο σενάριο σκαρφίζεται η τουρκική προπαγάνδα.
ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ όμως να απαντώ σε ψευδείς ειδήσεις που αναπαράγουν με μεγάλη ευκολία και χωρίς καμία αίσθηση της πραγματικότητας, συγκεκριμένοι κομματικοί κύκλοι!
Δεν αντέχω και ως Εβριτισσα να προσβάλει για μικροκομματικούς λόγους και ανεπίκαιρα ευκαιριακά οφέλη κάθε στέλεχος η μέσο που υποστηρίζει το ΣΥΡΙΖΑ, τον τόπο μου και τους ανθρώπους του! Όχι κύριοι! Δε σκοτώσαμε κανέναν στον Έβρο! Δεν συμπεριφερθήκαμε απάνθρωπα σε κανέναν ταλαίπωρο άνθρωπο! Δε φυλάμε καμία βίλα με καμία πισίνα! Δεν πυροβολήσαμε κανέναν αστυνομικό! Δεν ρίξαμε κανένα φυτοφάρμακο με αγροτικό όχημα! Φωτιές σβήναμε!!!! Εκεί που άλλοι τις άναβαν! Με νερό! Κανονικό, απλό νερό! Ξέρουμε τις συνθήκες και ξέρουμε το ρόλο μας!
Τα σύνορα μας προστατεύονται με κανόνες δίκαιου! Όχι από εμάς! Στράτος και αστυνομία φιλούν τα σύνορα! Και οι πολίτες, συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης! Βοηθούμε! Με κάθε μέσο! Με όλη μας την ψυχή! Και με την απαραίτητη ανθρωπιά! Που μαντέψτε!!! Δεν είναι χαρακτηριστικό αριστερό μόνο! Με ανθρωπιά και λεβεντιά προστατεύουμε τα σύνορα μας για να μπορείτε και εσείς σε μια ελεύθερη και προστατευμένη χώρα να λέτε ότι θέλετε! Όχι όμως εις βάρος ενός ολοκλήρου τόπου!»

ΠΗΓΗ

Shares