Τετάρτη , 29 Ιουνίου 2022

Νέα ερωτήματα για τον θάνατο του 43χρονου στο νοσοκομείο Παπανικολάου: «Yπάρχει και άλλη ύποπτη περίπτωση θανάτου…»

Σε παρόμοιο περιστατικό με εκείνο του 43χρονου φέρεται να εμπλέκεται ο ιατρός του νοσοκομείου Παπανικολάου που απεφάνθη ότι ο άνδρας είναι καλά στην υγεία του και λίγο αργότερα κατέληξε.

Του Κωνσταντίνου Νικολόπουλου
Αντιμέτωπος με την Δικαιοσύνη για τον θάνατο μίας 20χρονης κοπέλας φαίνεται να είναι ο ιατρός που εξέτασε τον 43χρονο άνδρα στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», ο οποίος το επόμενο πρωί, βρέθηκε νεκρός στην καρέκλα έξω από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Συγκεκριμένα, πριν από τρία χρόνια, το 2019 υποβλήθηκε μήνυση σε βάρος του για ανθρωποκτονία από αμέλεια, με εκείνη την περίπτωση να αφορά ένα 20χρονο κορίτσι από τα Άθυρα Πέλλας, που έφυγε από τη ζωή άδικα, αφού πρώτα είχε εξεταστεί πιθανόν από τον ίδιο γιατρό, ο οποίος τότε εργαζόταν στο «Μαμάτσειο» νοσοκομείο, στην Κοζάνη.

«Ενδεχομένως, ο ιατρός που εξέτασε το 43χρονο θύμα να εμπλέκεται σε παρόμοια υπόθεση, στην Κοζάνη, όταν εργαζόταν ως ειδικευόμενος ιατρός. Ωστόσο, αυτό είναι που κάτι που πρέπει να επιβεβαιωθεί. Από την σφραγίδα του θα καταλάβουμε αν πρόκειται όντως για το ίδιο πρόσωπο ή αν πρόκειται για συνωνυμία», δηλώνει στο real.gr, ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του άτυχου άνδρα, κ. Δημήτρης Γαλεντέρης. «Όπως προκύπτει από τα στοιχεία ο συγκεκριμένος άνθρωπος, φαίνεται να μην προχώρησε στον απαραίτητο διαγνωστικό έλεγχο και ουσιαστικά επέτρεψε στον ασθενή να φύγει από το νοσοκομείο έχοντας, όπως αποδείχτηκε, μία θανατηφόρα πάθηση. Στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης, ο άνθρωπος έφυγε πάνω στην καρέκλα του νοσοκομείου. Στην περίπτωση της Κοζάνης, αν είναι ο ίδιος ο ιατρός, κατέληξε ένα 20χρονο κορίτσι. Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρχουν εξελίξεις στην υπόθεση, καθώς αναμένουμε επιπλέον τον φάκελο του νοσοκομείου και τις παθολογικές εξετάσεις», συμπληρώνει ο ιατροδικαστής.

Όπως έγινε γνωστό τις προηγούμενες ημέρες, ένας 43χρονος άνδρας είχε επισκεφθεί το βράδυ της 1ης Απριλίου το νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, με έντονους πόνους στο πόδι. Λίγες ώρες αργότερα, και αφού ο γιατρός που τον εξέτασε έκρινε ότι δεν είχε κάτι σοβαρό και του έδωσε το «πράσινο φως» για να φύγει, ο άτυχος άνδρας βρέθηκε νεκρός στην καρέκλα έξω από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου.

Νέες καταγγελίες

«Τις τελευταίες ημέρες δεχόμαστε τηλεφωνήματα και καταγγελίες από ανθρώπους οι οποίοι και αυτοί δεν έλαβαν τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο από τον συγκεκριμένο ιατρό αλλά και από το νοσοκομείο. Ήδη κάποιοι θέλουν να μαζευτούμε και να κινηθούμε όλοι μαζί νομικά κατά του νοσοκομείου και κατά του ιατρού. Ωστόσο, εμείς αυτή τη στιγμή δεν θέλουμε να κυνηγήσουμε κανέναν. Το μόνο που επιθυμούμε είναι να έρθει κάποιος από το νοσοκομείο, να μας ενημερώσει τι πραγματικά έχει συμβεί και από κει και πέρα να κρίνουμε αν θα πρέπει να τρέξουμε τις νομικές διαδικασίες. Κάτι τέτοιο δυστυχώς δεν έχει συμβεί», δηλώνει στο real.gr, ο κ. Ανδρέας, αδελφός του 43χρονου άνδρα που βρέθηκε νεκρός το νοσοκομείο Παπανικολάου.

«Το γεγονός ότι υπάρχουν παρόμοιες καταγγελίες σε βάρος του γιατρού που εξέτασε τον αδελφό μου, μας κάνει να πιστεύουμε ότι κάτι δεν λειτούργησε σωστά εκείνη την ημέρα. Μάλιστα από όσο γνωρίζω ο γιατρός είναι ήδη αντιμέτωπος με την Δικαιοσύνη για παρόμοιο περιστατικό πριν από μερικά χρόνια στο νοσοκομείο της Κοζάνης», αναφέρει ο κ. Ανδρέας και καταλήγει: «Ακόμα και σήμερα αναζητούμε απαντήσεις. Η μητέρα μου είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Παίρνει ψυχοφάρμακα για να παλέψει τον πόνο για τον θάνατο του παιδιού της και το ίδιο συμβαίνει και με τις αδελφές μου. Πρέπει όμως να βρούμε την δύναμη να συνεχίσουμε τη ζωή μας. Πρώτα όμως θέλουμε να μάθουμε τι έγινε με τον αδελφό μου εκείνη την τραγική ημέρα».

real.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares