Παρασκευή , 24 Σεπτεμβρίου 2021
Τελευταία Νέα

Νέα επίθεση Τσαβούσογλου: «Η Τουρκία είναι ανοικτή στον διάλογο, η Ελλάδα προσπαθεί να τον αποφύγει»

Για προσπάθεια αποφυγής διαλόγου κάνει λόγο ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου…

Σχόλιο:

Ο τούρκος Υπουργός Εξωτερικών μπορεί μεν να κάνει λόγο για παρενόχληση του συστήματος από τη μεριά της Ελλάδος με την ανοχή μάλιστα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωστόσο του διαφεύγει το γεγονός ότι οι παρενοχλήσεις είναι μια δεξιοτεχνία την οποία κατέχει μόνο η Τουρκία.

Χωρίς καμία υπερβολή, αναρίθμητες είναι πλέον οι παρενοχλήσεις της όμορης χώρας ως προς τα εναέρια, θαλάσσια και χερσαία σύνορα της Ελλάδας, όπως επίσης και οι παρενοχλήσεις κατά της Κύπρου, της Λιβύης και πρόσφατα στο Ναγκόρνο Καραμπάχ όπου η εμπλοκή της Τουρκίας επέφερε και την καθοριστική, όπως φάνηκε, Ρωσική εμπλοκή.

Προς ενημέρωση του Τούρκου Υπουργού, η Τουρκία αυτή την στιγμή είναι η μόνη χώρα η οποία καρπώνεται την ανεκτικότητα της ΕΕ (ελέω των βέτο που ασκει η Γερμανία εξαιτίας των εξοπλιστικών), καθώς κυρώσεις δεν έχουν επιβληθεί ακόμα και ούτε πρόκειται.

Η Τουρκία καλά θα κάνει να λέει και… «ευχαριστώ», καθώς η εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού και τα εξοπλιστικά είναι οι δύο βασικοί πυλώνες που την κρατούν ζωντανή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και μακριά από τις κυρώσεις.

Βέβαια η κονίστρα της Αν. Μεσογείου είναι για γερά στομάχια και οι πρόσφατες εξελίξεις μαρτυρούν… δημοσκοπική “κατρακύλα” για τον Ερντογάν και το κόμμα του, την στιγμή που η τουρκική λίρα βρίσκεται στο ναδίρ της και η Τουρκία περιορίζεται σε “ενέσεις” βιωσιμότητας από φίλους της Ανατολής που εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα!

Καταρρέουν τα ποσοστά του Ερντογάν -Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πάτο!

“Η Ελληνική Κυβέρνηση έλαβε εντολή από την Γερμανία να μην αντιδρά στην Τουρκία έως τον Δεκέμβριο” αποκάλυψε ο καθηγητής Μάζης

► Να προσφύγει #Ελλάδα και Κύπρος στην ΕΕ για έκτακτη σύνοδο κορυφής για την επιβολή κυρώσεων
► Ο Ερντογάν κινείται από την μουσουλμανική αδελφότητα η οποία ευθύνεται, μαζί με τις ευλογίες της Δύσης και των Δημοκρατικών Μπαράκ Ομπάμα- Χίλαρι Κλίντον για την έκρηξη σε όλο το Μαγκρεμπ και την Μέση Ανατολή
► Ο Ερντογάν στρέφει τον κόσμο εναντίον του και θα το καταλάβει σύντομα
► Είναι το κατάλληλο momentum να κινηθεί η Ελλάδα και η Τουρκία
► Η Ελλάδα έχει εγκαταλείψει την Κύπρο
► Η Κυβέρνηση έλαβε εντολή από την Γερμανία να μην αντιδρά στην Τουρκία μέχρι τον Δεκέμβριο

 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση πιστεύει ότι μπορεί να ξεφύγει χρησιμοποιώντας μια στρατηγική λοιδορίας», και πρόσθεσε ότι «η πόρτα της Τουρκίας παραμένει ανοιχτή για διάλογο».

Παράλληλα, ο τούρκος Υπουργός αναφέρθηκε και στην πρόταση για σύγκληση Διάσκεψης των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου, λέγοντας ότι αποτελεί μια ευκαιρία για συνεργασία.

Στη συνέχεια, ο Μελβούτ Τσαβούσογλου πρόσθεσε, ότι η τουρκική πρεσβεία στις Βρυξέλλες θα πραγματοποιήσει σήμερα συναντήσεις με Ευρωπαίους αξιωματούχους προκειμένου να διοργανωθεί η Διάσκεψη.

Τσαβούσογλου: Η συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου παραβιάζει δικαιώματά μας

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε ευθέως την Αθήνα για την καθυστέρηση έναρξης διερευνητικών επαφών.

Συγκεκριμένα είπε:

«Το ερευνητικό μας πλοίο ”Ουρούτς Ρέις” διέκοψε τις δραστηριότητές του, δίνοντας ευκαιρία στη διπλωματία. Χάρη στη Γερμανία, η Ελλάδα και η Τουρκία συμφώνησαν να επαναλάβουν τις διερευνητικές συνομιλίες. Λίγες ώρες πριν η Τουρκία και η Ελλάδα σκόπευαν να ανακοινώσουν τις συνομιλίες αυτές, η Ελλάδα υπέγραψε τη λεγόμενη συμφωνία οριοθέτησης θαλάσσιων ορίων με την Αίγυπτο, παραβιάζοντας τα δικαιώματα της Τουρκίας και της Λιβύης στην υφαλοκρηπίδα τους»

«Συνένοχη η Ευρώπη»

Καταληκτικά, αναφερόμενος στις τεταμένες σχέσεις μεταξύ ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι η ΕΕ επιτρέπει σε Ελλάδα και Κύπρο «να παρενοχλούν το σύστημα» υπογραμμίζοντας τα εξής:

«Η Σύνοδος της ΕΕ τον Οκτώβριο συνέχισε επίσης την απειλή της. Κάθε φορά που η Τουρκία ανοίγει το δρόμο για διπλωματία παίρνει ως απάντηση απειλές και προκλήσεις. Γιατί; Επειδή η ελληνική κυβέρνηση πιστεύει ότι μπορεί να ξεφύγει με αυτήν τη στρατηγική λοιδορίας. Και η ΕΕ είναι συνένοχη, επιτρέποντας δύο μέλη να παρενοχλούν ολόκληρο το σύστημα».

με πληροφορίες από iefimerida.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares