Παρασκευή , 7 Αυγούστου 2020
Τελευταία Νέα

Νέα Δημοσκόπηση (Prorata) – Εγγύηση η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ κι ο Κ.Βελόπουλος…

Νέα Δημοσκόπηση (Prorata) - Εγγύηση η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ κι ο Κ.Βελόπουλος...

Στις 16 μονάδες είναι η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία Prorata. Η έρευνα έγινε την περίοδο της καραντίνας και συγκεκριμένα από τις 24 έως τις 29 Απριλίου σε σύνολο 2.500 πολιτών σε όλη την επικράτεια.

Στην πρόθεση ψήφου, λοιπόν, το κυβερνών κόμμα λαμβάνει ποσοστό 40%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24%, το Κίνημα Αλλαγής 5%, το ίδιο ποσοστό και το ΚΚΕ.

Ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 4%, το Μέρα 25 με 3% και με 2% είναι η Χρυσή Αυγή.

Νέα Δημοσκόπηση (Prorata) - Εγγύηση η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ κι ο Κ.Βελόπουλος...

Πολύ ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία ως προς τη δημοφιλία των πολιτικών προσώπων.

Κατ’ αρχάς, για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 55% των πολιτών λέει ότι τον συμπαθεί ή μάλλον τον συμπαθεί ενώ το 39% τον αντιπαθεί ή μάλλον τον αντιπαθεί. Νέα Δημοσκόπηση (Prorata) - Εγγύηση η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ κι ο Κ.Βελόπουλος... Νέα Δημοσκόπηση (Prorata) - Εγγύηση η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ κι ο Κ.Βελόπουλος...

Για τον Αλέξη Τσίπρα η συμπάθεια φτάνει στο 35% ενώ ένα μεγάλο ποσοστό της τάξης του 58% δηλώνει αντιπάθεια.

Χαμηλό είναι το ποσοστό συμπάθειας ια την Φώφη Γεννηματά, στο 23%, σε αντίθεση με πρόσφατη δημοσκόπηση που την έδινε ως την πιο δημοφιλή πολιτική αρχηγό.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ έχει ποσοστό συμπάθειας 23% και αντιπάθειας 57%, τον Κυριάκο Βελόπουλο τον αντιπαθεί το 77% και τον Γιάνη Βαρουφάκη το 68%.

Δημοφιλείς πολιτικοί

Ως προς τη συμπάθεια προς άλλα πολιτικά πρόσωπα, στη Νέα Δημοκρατία ο πλέον συμπαθής είναι ο Νίκος Δένδιας και ακολουθούν οι Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Κωστής Χατζηδάκης, Βασίλης Κικίλιας, Νίκη Κεραμέως, Στέλιος Πέτσας. Νέα Δημοσκόπηση (Prorata) - Εγγύηση η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ κι ο Κ.Βελόπουλος... Νέα Δημοσκόπηση (Prorata) - Εγγύηση η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ κι ο Κ.Βελόπουλος...

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, πιο δημοφιλής πολιτικός με 41% είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ακολουθούν οι Εφη Αχτσιόγλου, Γιάννης Δραγασάκης, Δημήτρης Βίτσας, Κώστας Ζαχαριάδης. Πιο αντιδημοφιλείς οι Γ. Κατρούγκαλος, Ολγα Γεορβασίλη, Μ. Ξενογιαννακοπούλου, Γ. Ραγκούσης.

Στο χώρο του Κινήματος Αλλαγής, ο Νίκος Ανδρουλάκης με ποσοστό 41% στο σύνολο του δείγματος και 81% στους ψηφοφόρους του κόμματος είναι ο πλέον συμπαθής. Ακολουθεί ο Α. Λοβέρδος με 37% και ο Γ. Παπανδρέου με μόλις 22%. Νέα Δημοσκόπηση (Prorata) - Εγγύηση η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ κι ο Κ.Βελόπουλος...

Κοροναϊός

Στο ερώτημα: «Αν ήταν στο χέρι σας, ποιοι θα ήταν οι τρεις χώροι που θα άνοιγαν πρώτοι το επόμενο διάστημα;» οι πολίτες απαντούν:

Τα μικρά εμπορικά καταστήματα με 66%, τα κομμωτήρια και τα κουρεία με 42%, τα πάρκα και οι παιδικές χαρές με 31%, τα γυμνάσια και τα λύκεια με 24% και οι παεαλίες με 22%.

Τα μεγάλα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης συγκεντρώνουν μόλις 1% όσων απαντούν ότι θέλουν να ανοίξουν και ακολουθούν οι εξέδρες των γηπέδων, οι κινηματογράφοι και τα θέατρα και τα εμπορικά κέντρα. Είναι προφανές ότι οι απαντήσεις σχετίζονται με το φόβο των πολιτών για τους μεγάλους χώρους όπου συγκεντρώνεται πολύς κόσμος και η διασπορά του ιού είναι ευκολότερη. Νέα Δημοσκόπηση (Prorata) - Εγγύηση η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ κι ο Κ.Βελόπουλος... Νέα Δημοσκόπηση (Prorata) - Εγγύηση η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ κι ο Κ.Βελόπουλος...

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

ΕΡΕΥΝΑ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares