Σάββατο , 30 Σεπτεμβρίου 2023
Τελευταία Νέα

Νέα άνοδος για το αργό

Ενισχύθηκαν οι τιμές του αργού την Τρίτη καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν την πορεία του τυφώνα Ιντάλια προκειμένου να αξιολογήσουν τον πιθανό αντίκτυπο στις εξέδρες άντλησης πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού.

Ο τυφώνας Ιντάλια ενισχύθηκε καθώς συνεχίζει την πορεία του προς τις ακτές της Φλόριντα, με τις αρχές της πολιτείας να προχωρούν ήδη σε εκκενώσεις σε χαμηλές παράκτιες περιοχές που αναμένεται να υποστούν το μεγαλύτερο πλήγμα τις επόμενες ώρες.

Η ένταση του τυφώνα, με ριπές ανέμου μέχρι και 150 χλμ. την ώρα, αναμένεται να αυξηθεί σταδιακά πριν φτάσει στην ξηρά τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC).

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών, ο τυφώνας αναμένεται να φτάσει σε ισχύ την Κατηγορία 3, με μέγιστους παρατεταμένους ανέμους τουλάχιστον 179 χλμ. την ώρα.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις κάλεσε τους κατοίκους σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο να λάβουν υπόψη τις εντολές των αρχών και να αναζητήσουν ψηλότερα σημεία, προειδοποιώντας ότι ο τυφώνας μπορεί να προκαλέσει απειλητικές για τη ζωή πλημμύρες. “Ο χρόνος τελειώνει πολύ, πολύ γρήγορα”, προειδοποίησε σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα το απόγευμα, μεταδίδει το Reuters.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Οκτωβρίου σκαρφάλωσε 1,06 δολ. ή 1,3% και έκλεισε στα 81,16 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Αυτό είναι το υψηλότερο κλείσιμο από τις 18 Αυγούστου.

Το Brent Οκτώβριο κέρδισε 1,07 δολ. επίσης 1,3% στα 85,49 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures. Το πιο ενεργό συμβόλαιο του Νοεμβρίου ενισχύθηκε 1,04 δολ. ή 1,2% στα 84,91 δολ. το βαρέλι.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares