Τρίτη , 28 Μαρτίου 2023

Νέα αεροπορική εταιρεία εγκαινιάζει πτήσεις από τα κατεχόμενα – Στο «τιμόνι» ο εγγονός του Ντενκτάς

Ο εγγονός του Ραούφ Ντενκτάς βρίσκεται πίσω από τη Fly Cyprus Airlines, μια ψευδεπώνυμη αεροπορική εταιρεία που θα συνδέει τα κατεχόμενα με την Τουρκία

Τα εγκαίνια της νέας ιδιωτικής αεροπορικής εταιρείας «Fly Cyprus Airlines», η οποία θα πραγματοποιεί πτήσεις μεταξύ των κατεχομένων και αεροδρομίων της Τουρκίας από τα μέσα Απριλίου, πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας. Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, αεροσκάφος τύπου «Airbus A 320» της νέας εταιρείας θα ξεκινήσει τις πτήσεις προς και από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης στις 16 Απριλίου. Η εταιρία «Fly Cyprus Airlines (Fly KHY)» παρουσιάστηκε χθες το βράδυ στο νέο κτήριο του τερματικού σταθμού του παράνομου αεροδρομίου.

Η «Fly Cyprus Airlines» θα πραγματοποιεί αρχικά δύο πτήσεις προς και από Κωνσταντινούπολη και μία καθημερινή πτήση προς και από Άγκυρα και Σμύρνη. Η εταιρία προγραμματίζει επίσης, πτήσεις τύπου τσάρτερ από και προς το Ερμπίλ, την Τεχεράνη, την Πρίστινα, το Αμμάν και το Μπακού από τις 21 Μαΐου, όπως ανακοινώθηκε.

Προκλητικός Ντενκτάς
Ο Ραούφ Ντενκτάς, εγγονός του Τουρκοκύπριου πολιτικού που έφυγε απο τη ζωή το 2012, ένας από τους ιδρυτικούς εταίρους του Διοικητικού Συμβουλίου της νέας εταιρείας, μιλώντας στην παρουσίαση ανέφερε ότι «από την διακοπή των πτήσεων των τουρκοκυπριακών αερογραμμών στις 21 Ιουνίου 2010, οι Τουρκοκύπριοι δεν είχαν δική τους αεροπορική εταιρεία. Τώρα έχουν. Η επιχείρηση αυτή είναι μια ιδιωτική επιχείρηση. Ωστόσο, η αποστολή αυτής της εταιρείας είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια ιδιωτική επιχείρηση».

Μιλώντας κατά την παρουσίαση, ο ψευδοϋπουργός δημοσίων έργων και μεταφορών, Ερχάν Αρικλί απευθύνθηκε σε όσους επέκριναν την ομοιότητα του ονόματος της νέας εταιρείας με τις Κυπριακές Αερογραμμές, ισχυριζόμενος ότι «εγώ ως υπουργός παρέχω την άδεια. Τι σας νοιάζει; Εσείς θα υπερασπιστείτε τους Ελληνοκύπριους;».

Τη χθεσινή παρουσίαση χαιρέτισε ο Τουρκοκύπριος “ηγέτης”, Ερσίν Τατάρ, με βιντεοσκοπημένο μήνυμα, καθώς ο ίδιος βρισκόταν στη Τουρκία. Στο μήνυμά του, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ίδρυση της νέας αεροπορικής εταιρείας και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους επιχειρηματίες.

newsbomb.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares