Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ μαζί στην αντικατάσταση του πληθυσμού

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οι υπουργοί του και τα στελέχη της δημόσιας διοίκησης που διόρισε η κυβέρνηση στις θέσεις-κλειδιά προωθούν τάχιστα την αντικατάσταση των Ελλήνων από ισλαμιστές λαθρομετανάστες αφροασιατικής καταγωγής. Οι ρυθμοί της προώθησης του αφελληνισμού είναι πυρετώδεις.

Την Πέμπτη η Βουλή ενέκρινε το μνημόνιο με το… Μπανγκλαντές που έφερε προς ψήφιση ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης. Με αυτό το μνημόνιο η Ελλάδα θα διαθέτει για τα επόμενα πέντε έτη 4.000 άδειες παραμονής ανά έτος σε πολίτες Μπανγκλαντές που έχουν σύμβαση εποχικής εργασίας με εργοδότες στην Ελλάδα. Υποτίθεται ότι μετά την παρέλευση της πενταετίας οι Μπανγκλαντεσιανοί θα επαναπατρίζονται και δεν θα έχουν δικαίωμα να πολιτογραφηθούν Ελληνες. Αυτό, όμως, σε όποιον ζει στην Ελλάδα ακούγεται σαν ανέκδοτο. Εδώ το ελληνικό κράτος δεν απελαύνει τους παρανόμως εισερχομένους και θα απελάσει τους… νόμιμους;

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπήκοοι τρίτων χωρών οι οποίοι είναι κάτοχοι άδειας διαμονής πενταετούς διάρκειας γίνονται Ελληνες με πιστοποιητικά, τα οποία είναι δύσκολο όχι να αποκτήσει κάποιος, αλλά να μην αποκτήσει! Το υπουργείο Εσωτερικών στην ιστοσελίδα του (https://www.ypes.gr/UserFiles/f0ff9297-f516-40ff-a70e-eca84e2ec9b9/politografisi_1.pdf) μας ενημερώνει για τις προϋποθέσεις κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας με πολιτογράφηση υπηκόων τρίτων χωρών που έχουν υπαχθεί σε καθεστώς επί μακρόν διαμένοντος. Οποιος αναγνώσει τους όρους και τη διαδικασία θα διαπιστώσει ότι για να μετατραπεί κάποιος από πολίτης του Μπανγκλαντές, της Σομαλίας, του Πακιστάν ή του Αφγανιστάν σε Ελληνα απαιτούνται απλώς ένα ακριβές αντίγραφο της δήλωσης πολιτογράφησης, μια αίτηση πολιτογράφησης η οποία απευθύνεται στον υπουργό Εσωτερικών και υποβάλλεται στην αρμόδια υπηρεσία της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης όπου υπάγεται ο δήμος μόνιμης διαμονής του αιτούντος, μία έγχρωμη φωτογραφία, ένα ακριβές αντίγραφο ισχύοντος διαβατηρίου, άλλου ταξιδιωτικού εγγράφου ή άλλου αποδεικτικού ταυτοπροσωπίας (ακόμα μια εξαιρετικά «ευρύχωρη» διατύπωση, που χωράει ένα σωρό «πιστοποιητικά»), ακριβές αντίγραφο άδειας διαμονής επί μακρόν διαμένοντος, πιστοποιητικό γέννησης του αιτούντος ή άλλο ισοδύναμο πιστοποιητικό (και άλλη μία βολικά αόριστη διατύπωση), ένα ακριβές αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος ή αντίγραφο δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του τελευταίου οικονομικού έτους.

Εικόνα

Στον νόμο προβλέπονται πολλά παραθυράκια για όσους εργάζονται λάθρα ή απλώς δεν εργάζονται. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι «στην περίπτωση που ο αιτών δεν υποβάλλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος, κατατίθεται στην αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης δήλωση φορολογίας εισοδήματος του συζύγου του ή του γονέα του». Αλλά ακόμα κι αν αυτά δεν υπάρχουν, αρκεί να υποβληθεί από τον αιτούντα μια… υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86, στην οποία θα αναγράφεται ότι δεν υποβάλλει δήλωση στην Εφορία, καθώς και τους λόγους μη υποβολής της. Επίσης θα χρειαστεί ΑΜΚΑ και παράβολο.

Shares