Δευτέρα , 30 Νοεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΝΔ: Επίθεση από κορυφαίο εκλεγμένο της ΝΔ εναντίον της Κυβέρνησης -Άρχισαν τα όργανα

ΝΔ: Επίθεση από κορυφαίο εκλεγμένο της ΝΔ εναντίον της Κυβέρνησης -Άρχισαν τα όργανα

ΝΔ: Σφάζονται εσωτερικά οι ΝΔημοκράτες με αφορμή την αντιμετώπιση της  πανδημίας με τις αποκαλύψεις για την κακή διαχείριση στο σύστημα υγείας και με φάγωμα εκατ.ευρώ να έρχονται στο φως

Άρχισαν τα όργανα και ακόμα είμαστε στην αρχή αν σκεφτούμε τι αναμένεται να αντιμετωπίσει η Ελλάδα με την πανδημία ,ανάμεσα στο  Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό προς στον  διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτη Σερέτη.

Αφορμή στάθηκαν οι τελευταίες κινήσεις της κυβέρνησης για το lockdown και να πιάνει απροετοίμαστη την Θεσσαλία στο σύστημα Υγείας σύμφωνα με τα λεγόμενα του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού. Ο ίδιος  εμφανίζεται επικριτικός απέναντι στον  διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτη Σερέτη και τον κατηγορεί για το που κατέληξαν οι χρηματοδοτήσεις από την Περιφέρεια Θεσσαλίας προς το σύστημα Υγείας

Οι καταγγελίες αφορούν στις χρηματοδοτήσεις εκατ ευρώ από την περιφέρεια προς τα νοσοκομεία της Θεσσαλίας και σήμερα μπροστά σε ένα δεύτερο lockdown δεν είναι τίποτα έτοιμο.

Δείτε αναλυτικά:

Δόθηκαν 20 εκατομμύρια ευρώ  από την Περιφέρεια Θεσσαλίας προς τα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας, για να ετοιμαστούν.

Δόθηκαν 8 εκατομμύρια ευρώ για αγορά εξοπλισμού και τα νοσοκομεία δεν έχουν ακόμα παραλάβει τίποτα

Δόθηκαν  12 εκατομμύρια για 255 προσλήψεις και ΜΕΘ. Σήμερα τίποτα απο τα δυο δεν έγιναν συνεχίζουν να υπάρχουν ελλείψεις σε προσωπικό και ιατρούς όπως και δεν διάθεσαν καινούργιες ΜΕΘ

Το ερώτημα είναι το εξής εφόσον δεν έγιναν όλα τα παραπάνω τότε που κατέληξαν τα εκατ ευρώ;

 

 

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Αγοραστός μιλώντας χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό Λέσχη 97,6 τόνισε χαρακτηριστικά:

«Από το Μάιο η Περιφέρεια Θεσσαλίας με στρατηγική αλλά και με πρόβλεψη, είχε δώσει 20 εκατομμύρια ευρώ στα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας, για να ετοιμαστούν. Πόσο έτοιμα είναι σήμερα; Τι έχει κάνει ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ; Τι κάναν τα Νοσοκομεία; Δεν έχει πάει κανένας ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, ενώ τους έχουμε δώσει 8 εκατομμύρια ευρώ για αγορά εξοπλισμού. Ακόμα δεν έχουν κάνει καμία προμήθεια, δεν έχουν πάρει ούτε ένα μηχάνημα.

Δώσαμε 12 εκατομμύρια για 255 προσλήψεις. Πού πήγαν αυτές οι προσλήψεις; Γιατί αυτή τη στιγμή έχουμε έλλειψη σε γιατρούς και ΜΕΘ; Θα ήταν πληρωμένα για 2 χρόνια από το ΕΣΠΑ.

Ευθύνες για όλα αυτά έχουν οι διοικήσεις των Νοσοκομείων προφανώς, και όταν είπα να κάνουμε με όλους μια συνάντηση πήρα την απάντηση από τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ ότι αυτό είναι δική του δουλειά.

Αν η Περιφέρεια είχε στη δική της ευθύνη τα Νοσοκομεία θα ήταν όλα πολύ καλύτερα, θα είχε μια σταθερή διοίκηση και θα απολογούνταν στον κόσμο και όχι σε αυτόν που τον διόρισε».

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται πλέον οι απαντήσεις του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ, ενώ αρκετοί από χθες το βράδυ θεωρούσαν βέβαιη την παρέμβαση του εισαγγελέα.

 

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares