Κυριακή , 26 Σεπτεμβρίου 2021

ΝΔ: Αποδεικνύεται επικίνδυνη – Έξι παιδιά θετικά στο κορωνοϊό την στιγμή που ο Στ.Πέτσας μας διαβεβαίωνε ότι στα σχολεία δεν κολλάνε covid

ΝΔ: Η κυβέρνηση αποδείχθηκε αδύναμη να αντιμετωπίσει την πανδημία , αποτέλεσμα αυτού είναι τα αυξημένα κρούσματα και το δεύτερο lockdown που περνάει η Ελλάδα

Απόδειξη για τις λάθος δηλώσεις που ανακοινώνει η κυβέρνηση είναι  το παρακάτω βίντεο.Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος στις 2/11/2020 δήλωνε ότι δεν υπάρχει μετάδοση του κορωνοϊού ανάμεσα στους μαθητές. Ωστόσο αυτή η δήλωση του 4 μέρες μετά αποδεικνύεται αναληθής καθώς έξι παιδιά  νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης από κορωνοϊό.

Στις 2/11/2020 ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωνε τα εξής:

«Συνήθως ένα κρούσμα μπορεί να έρχεται απ’ έξω στη σχολική αίθουσα ή να φεύγει μετά και να πηγαίνει στο οικείο περιβάλλον, αλλά όχι μεταξύ των μαθητών.»

Τη δήλωση αυτή έκανε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στ. Πέτσας, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων και τόνισε:

Στα σχολεία γίνονται τα τεστ εκεί που θεωρεί ο ΕΟΔΥ ότι υπάρχουν στενές επαφές. Δεν δικαιολογείται η διενέργεια τεστ από τον ΕΟΔΥ σε κάθε περίπτωση.Και όπως έχουμε πει και άλλες φορές, δεν υπάρχουν απεριόριστα τεστ για να γίνονται σε όλο τον πληθυσμό.Γίνονται στοχευμένα και γίνονται για να ξέρουμε ποια είναι η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές, προκειμένου να λαμβάνουμε τα μέτρα μας γρήγορα.

Δημοσιογράφος: Κύριε Εκπρόσωπε, τα σχολεία έμειναν σ’ όλες τις βαθμίδες ανοιχτά για τις επόμενες δεκαπέντε μέρες. Εάν η κατάσταση δεν αποκλιμακωθεί -σε ένα σενάριο κλιμάκωσης των μέτρων- εξετάζετε και το να κλείσουν τα σχολεία, έστω στη δευτεροβάθμια;

Στ. Πέτσας: Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή σενάριο για να κλείσει κάποια βαθμίδα της εκπαίδευσης. Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν υπάρχει μετάδοση μέσα στις σχολικές αίθουσες. Συνήθως ένα κρούσμα μπορεί να έρχεται απ’ έξω στη σχολική αίθουσα ή να φεύγει μετά και να πηγαίνει στο οικείο περιβάλλον, αλλά όχι μεταξύ των μαθητών. Αυτό είναι ένα ενθαρρυντικό στοιχείο όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά -σύμφωνα και μ’ όλες τις μελέτες, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας- και διεθνώς. Επομένως, αυτή τη στιγμή δεν εξετάζεται σενάριο κλεισίματος κάποιας βαθμίδας της εκπαίδευσης.

Δημοσιογράφος: Πως το εξηγείτε ότι δεν μεταδίδεται μεταξύ των μαθητών; Δηλαδή είναι λίγο περίεργο.

Στ. Πέτσας: Δεν είμαι λοιμωξιολόγος. Καταγράφω την επιστημονική γνώση.

Δημοσιογράφος: Δηλαδή μεταδίδεται αλλού και δεν μεταδίδεται μόνο στα σχολεία;

Στ. Πέτσας: Από την αρχή υπήρχαν διάφορες θεωρίες, που έλεγαν ότι μπορεί να ήταν λιγότερο το ιικό φορτίο ή να μεταφέρεται πιο δύσκολα από παιδιά μικρότερης ηλικίας. Οπότε μένω σ’ αυτό.\

 

Ωστόσο τα παραπάνω  λίγες μέρες μετά αποδεικνύονται αναληθή.Η πραγματικότητα είναι ότι έξι παιδιά είναι θετικά στον κορωνοϊό την στιγμή που υποστήριζαν ότι δεν κολλάει.Τα λόγια περιττά ,για άλλη μια φορά η ΝΔ εμφανίζεται ελλιπής να διαχειριστεί την πανδημία .

Η κατάσταση υγείας των έξι παιδιών που βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό

Η Θεσσαλονίκη συνεχίζει να έχει υψηλό αριθμό κρουσμάτων. Έξι παιδιά, ηλικίας από δύο μηνών έως 12 ετών, νοσηλεύονται με Covid19 στο Ιπποκράτειο, ενώ στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύονται σε κλινικές Covid περισσότερα από 100 άτομα. Υπενθυμίζεται ότι το νοσοκομείο Ιπποκράτειο αποτελεί κέντρο αναφοράς για παιδιά που νοσούν από κορονοϊό, ενώ κανένα από τα έξι παιδιά δεν νοσηλεύεται σε Μ.Ε.Θ.

Τα πέντε από αυτά παρουσιάζουν πολύ ελαφρά συμπτώματα, ενώ το έκτο έχει πνευμονία, χωρίς, ωστόσο, να υπάρχει κάποια ανησυχία. Όλα τα παιδιά νοσηλεύονται εκτός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας σε κλινική για covid-19.

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares