Δευτέρα , 27 Μαρτίου 2023
Τελευταία Νέα

ΝΑΤΟ — Στόλτενμπεργκ: Η Ουκρανία θα νικήσει τη Ρωσία πέραν κάθε αμφιβολίας

NATO — Στόλτενμπεργκ: Η Ουκρανία «θα νικήσει πέραν κάθε αμφιβολίας» στον πόλεμό της κατά της Ρωσίας παρά «την σκοτεινή χρονιά απελπισίας» που πέρασε από την εισβολή της χώρας από τον ρωσικό στρατό. Αυτό δήλωσε σήμερα (24.02.2023) ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Ταλίν της Εσθονίας.

NATO — Στόλτενμπεργκ: «Η ελευθερία δεν είναι χωρίς κόστος. Οφείλουμε να πολεμούμε γι’ αυτήν κάθε μέρα. Σήμερα, για την ελευθερία του πολεμά ο  ουκρανικός λαός» είπε ο Γενς Στόλτενμπεργκ. «Και παρά την σκοτεινή χρονιά απελπισίας και καταστροφής, η αποφασιστικότητα και το θάρρος του θα νικήσουν πέραν αμφιβολίας», πρόσθεσε ο γγ του ΝΑΤΟ, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους στο Ταλίν της Εσθονίας.

Εκφράζοντας τις αμφιβολίες του για τις «προτάσεις» του Πεκίνου ως προς τον τερματισμό του πολέμου, ο γενικός γραμματέας της Ατλαντικής Συμμαχίας δήλωσε ότι η Κίνα «δεν έχει και μεγάλη αξιοπιστία» σε ό,τι αφορά την Ουκρανία.

«Σχετικά με τις προτάσεις και τα σημεία που παρουσιάσθηκαν από την Κίνα, κατ’ αρχάς, η Κίνα δεν έχει και μεγάλη αξιοπιστία, διότι δεν υπήρξε σε θέση να καταδικάσει την παράνομη εισβολή στην Ουκρανία. Και επίσης υπέγραψε λίγες ημέρες πριν από την εισβολή συμφωνία (…) για απεριόριστη σύμπραξη με την Ρωσία», είπε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

Στόλτεμπεργκ: Το ΝΑΤΟ βλέπει πρόοδο στη διαδικασία ένταξης της Σουηδίας – Νέες συνομιλίες τον Μάρτιο

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsIT.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares