Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ναταλία Λινού: Όταν είχε βάλει υποψηφιότητα στο Κογκρέσο στο πλευρό των Δημοκρατικών του Μπάιντεν

Ναταλία Λινού: Υποψηφιότητα για το Κογρέσο είχε βάλει η Ναταλία Λινού στο πλευρό του Μπάιντεν με τους Δημοκρταικούς.

Η Δρ. Ναταλία Λινού η οποία ήταν υποψήφια για την Βουλή των Αντιπροσώπων στην 4η Εκλογική Περιφέρεια της Μασαχουσέτης στις προκριματικές εκλογές της Τρίτης 1ης Σεπτεμβρίου, και η οποία βγήκε τέταρτη με ποσοστό 12% μίλησε αποκλειστικά στον «Ε.Κ.» για την έκβαση των εκλογών, ενώ υπογράμμισε ότι η πολιτική της πορεία δεν σταματά αλλά θα προσπαθήσει και πάλι όταν προκύψει η κατάλληλη ευκαιρία.

Το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής αποτελεί το Νομοθετικό σώμα της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης των ΗΠΑ. Αποτελείται από την Γερουσία (Senate) και την Βουλή των Αντιπροσώπων (House of Representatives). Τόσο οι γερουσιαστές όσο και οι Βουλευτές εκλέγονται με άμεση εκλογή. Οι έδρες της Βουλής κατανέμονται μεταξύ των πολιτειών ανάλογα με τον πληθυσμό. Κάθε Πολιτεία ανεξαρτήτως πληθυσμού έχει δυο γερουσιαστές. Η Βουλή και η Γερουσία είναι ίσοι στην νομοθετική διαδικασία αν και σε κάθε σώμα έχουν δοθεί ιδιαίτερες εξουσίες.

Θυγατέρα δύο επιφανών (εντός και εκτός συνόρων) επιστημόνων, καθηγητών Ιατρικής αμφότερων, του Δημήτρη και της Αθηνάς Λινού (που τη  βλέπουμε και την ακούμε συχνά τελευταία, λόγω κορονοϊού), τρίτη στη σειρά από τα πέντε παιδιά της οικογένειας, η 38χρονη επιδημιολόγος είναι γεννημένη στο Κλίβελαντ του Οχάιο, αλλά μεγαλωμένη στην Ελλάδα. Είναι πρόδηλο ότι νοιώθει πατρίδα της και την Αμερική, την «πονάει» : «είναι απαράδεκτο το σκηνικό για μια χώρα με τέτοιο πλούτο σε γιατρούς και νοσηλευτές», έχει πει σε πρόσφατη συνέντευξή της στους Νew York Times. Αν μη τι άλλο, εκεί μεγαλώνει τα τρία της παιδιά, πιτσιρίκια ακόμη, εκεί – στο Μπρουκλάιν, προάστιο της Βοστώνης – ζει με τον Παλαιστίνιο από τον Λίβανο σύζυγό της, Πολ.

 

Shares