Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

NASA και Space X παρουσίασαν το πλήρωμα που θα πάει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Διευθυντές από τη NASA και τη SpaceX, μαζί με διεθνείς εταίρους, συναντήθηκαν την Τρίτη στο πλαίσιο της επιθεώρησης ετοιμότητας πτήσης

Νέες πληροφορίες για την αποστολή SpaceX Crew-6 της NASA, στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό αποκαλύφθηκαν κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά η απογείωση, από το Kennedy’s Launch Complex 39A, έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου, στις 1:45 π.μ. EST, ενώ θα υπάρχει ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη της εκτόξευσης.

Διευθυντές από τη NASA και τη SpaceX, μαζί με διεθνείς εταίρους, συναντήθηκαν την Τρίτη στο πλαίσιο της επιθεώρησης ετοιμότητας πτήσης (FRR) της έκτης αποστολής με τη SpaceX στο εργαστήριο μικροβαρύτητας. Το FRR επικεντρώθηκε στην ετοιμότητα του συστήματος μεταφοράς πληρώματος της SpaceX, του διαστημικού σταθμού και των διεθνών συνεργατών του για την υποστήριξη της πτήσης.

Η εκτόξευση του Crew-6 θα μεταφέρει δύο αστροναύτες της NASA, τον διοικητή της αποστολής Stephen Bowen και τον πιλότο Warren “Woody” Hoburg , μαζί με τον αστροναύτη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων) Sultan Alneyadi και τον κοσμοναύτη της Roscosmos Andrey Fedyaev. Θα πετάξουν με το διαστημόπλοιο Endeavour της SpaceX Crew Dragon.

Το Crew-6 θα περάσει έως και έξι μήνες στον διαστημικό σταθμό πριν επιστρέψει στη Γη. Η αποστολή σηματοδοτεί την τέταρτη διαστημική πτήση για τον Bowen, ο οποίος πέταξε τις αποστολές STS-126 το 2008, STS-132 το 2010 και STS-133 το 2011, ενώ η Crew-6 θα είναι η πρώτη διαστημική πτήση για τους Hoburg, Alneyadi και Fedyaev.

newsbomb.gr

Shares