Κυριακή , 16 Ιανουαρίου 2022

Ναόμι Κάμπελ: Στο μικροσκόπιο των Αρχών το φιλανθρωπικό της ίδρυμα

 

Η Επιτροπή Φιλανθρωπίας στην Αγγλία εντόπισε καθυστερημένη υποβολή οικονομικών στοιχείων

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει το φιλανθρωπικό ίδρυμα Fashion for Relief, του διάσημου μοντέλου Ναόμι Κάμπελ, έπειτα από ανησυχίες για κακή οικονομική διαχείριση.

Η Κάμπελ δημιούργησε το δικό της μη κερδοσκοπικό ίδρυμα μόδας, το 2005 με στόχο να συγκεντρώσει χρήματα για παιδιά από όλο τον κόσμο που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, το Fashion for Relief διοργανώνοντας λαμπερές εκδηλώσεις και ετήσιες επιδείξεις μόδας, έχει καταφέρει, σύμφωνα πάντα με τους υπεύθυνους του ιδρύματος, να συγκεντρώσει εκατομμύρια χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Η Επιτροπή Φιλανθρωπίας που έχει αναλάβει την υπόθεση, θα εξετάσει το εάν η Κάμπελ και οι συνδιαχειριστές της «έχουν ασκήσει σωστά τα νομικά τους καθήκοντα και τις ευθύνες που έχουν, βάσει της φιλανθρωπικής νομοθεσίας». Ειδικότερα, αναμένεται να διερευνηθούν τόσο οι πληρωμές που πραγματοποιεί το φιλανθρωπικό ίδρυμα όσο και οι δαπάνες του. Θα εξεταστεί ακόμη, η διαχείρισή του, το ενδεχόμενο μιας πιθανής κακής οικονομικής λειτουργίας όπως επίσης και η αποτυχία έγκαιρης υποβολής νόμιμων ετήσιων οικονομικών στοιχείων.

Η Κάμπελ θεωρείται ένας από τους τρεις κύριους διαχειριστές του Fashion for Relief, μαζί με την Bianka Hellmich και τη Veronica Sylvia Wing Wai Au Chou. Από το 2015, όλες τους χαρακτηρίζονται ως διαχειρίστριες της φιλανθρωπικής οργάνωσης. Η τελευταία δημοσιευμένη οικονομική έκθεση του φιλανθρωπικού ιδρύματος δείχνει ότι το έτος έως τον Ιούλιο του 2019 συγκέντρωσε 1.722.000 λίρες, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων αφορούσε χορηγίες. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο guardian, από τα εν λόγω χρήματα, 1.606.000 λίρες δαπανήθηκαν για τη διεξαγωγή μιας φιλανθρωπικής εκδήλωσης, την πληρωμή των δημοσίων σχέσεων καθώς και του λοιπού προσωπικού. Μόλις 5.515 λίρες φαίνεται πως δόθηκαν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Τα οικονομικά στοιχεία για το έτος 2019 αποκαλύπτουν επίσης, ασυνήθιστα μεγάλα έξοδα διαχειριστών. Πιο συγκεκριμένα, στη Hellmich δόθηκαν 77.000 λίρες για αμοιβές συμβούλων και 15.942 λίρες για έξοδα ταξιδιού. Το προηγούμενο έτος, η φιλανθρωπική οργάνωση ξόδεψε 107.000 λίρες για αμοιβές διαχειριστών και 23.000 λίρες δόθηκαν σε διάφορα άλλα έξοδα.

Η Επιτροπή Φιλανθρωπίας στην Αγγλία βρίσκεται σε ιδιωτικές συζητήσεις με τη Fashion for Relief για περισσότερο από ένα χρόνο σχετικά με αυτό που αποκάλεσε «μια σειρά από ανησυχίες ρυθμίσεων», συμπεριλαμβανομένης της καθυστερημένης υποβολής λογαριασμών, ενδεχομένως για σύγκρουση συμφερόντων και αδυναμιών σχετικά με τους οικονομικούς ελέγχους.

Το ίδρυμα του διάσημου μοντέλου έχει καθυστερήσει αρκετά να να δημοσιεύσει λογαριασμούς για το έτος 2020. Συγκεκριμένα, η Ναόμι και οι συνεργάτες της έχουν αργήσει περισσότερο από 178 ημέρες να δημοσιεύσουν τα οικονομικά στοιχεία του 2020, σύμφωνα με το ηλεκτρονικό μητρώο της Επιτροπής Φιλανθρωπίας.

Πηγή: newmoney.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!