Παρασκευή , 27 Νοεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Στην πρώτη γραμμή του πολέμου ο πρόεδρος του Αρτσάχ…(BINTEO-ΦΩΤΟ)

Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Στην πρώτη γραμμή του πολέμου ο πρόεδρος του Αρτσάχ...(BINTEO-ΦΩΤΟ)

Η προσπάθεια του Μακρόν για ειρήνη στην περιοχή…

Οι εχθροπραξίες στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ που ξέσπασαν την Κυριακή συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Οι αζέροι συνεχίζουν να προκαλούν με τη βοήθεια των Τούρκων, ενώ οι Αρμένιοι αντιστέκονται σθεναρά, προκαλώντες τεράστιες απώλειες στον στρατό του Αζερμπαϊτζάν αλλά και σε σύρους μαχητές που έστειλε ο Ερντογάν να π[ολεμήσουν στο πλευρό τους.

Ο πρόεδρος της αυτοανακηρυγμένης Δημοκρατίας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ή Αρτσάχ, Αραγίκ Χαρουτιουνιάν δήλωσε ότι θα μεταβεί στην πρώτη γραμμή μαζί με τις ειδικές δυνάμεις.

 

Μάλιστα και μετά την επίθεση Αζέρων, Τούρκων και ισλαμιστών μισθοφόρων στην πρωτεύουσα, το μαρτυρικό Στεπανακέρτ οι αρχές του Ναγκόρνο- Καραμπάχ δήλωσαν ότι δεν θα εκκενωθεί η πόλη και ζήτησε από τους πολίτες να δώσουν τον αγώνα εκεί.

Η Αρμενία και η αυτοανακηρυγμένη Δημοκρατία του Αρτσάχ, που ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ανέφεραν ότι το Αζερμπαϊτζάν είχε ξεκινήσει εχθροπραξίες στην αποσχισμένη περιοχή και κήρυξαν στρατιωτικό νόμο και κινητοποίηση. Το Αζερμπαϊτζάν, επίσης, κήρυξε στρατιωτικό νόμο και μερική κινητοποίηση.

Εικόνες της πρωτεύουσας του Αρτσάχ, κα΄νουν το γύρω του διαδικτύου.

Τηλεφωνική συνομιλία Μακρόν – Αλίεφ

Την κατάπαυση πυρός ζήτησε από τον Αζέρο πρόεδρο, Ιλχάμ Αλίεφ, ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.

Στην τηλεφωνική συνομιλία που είχαν, ο Μακρόν κάλεσε το Μπακού να επιστρέψει στις ειρηνευτικές συνομιλίες, σύμφωνα με το γραφείο του Αλίεφ.

Ο Αλίεφ από την πλευρά του, τον ενημέρωσε ότι, 19 πολίτες σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 60 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Κατηγόρησε την Αρμενία για υπονόμευση της διαδικασίας διαπραγματεύσεων και της επέρριψε την ευθύνη για την κατάσταση.

pentapostagma.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares