Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Γιατί δεν έγινε χρήση των αρμένικων Su-30

Ναγκόρνο Καραμπάχ:Σε απραξία τα προηγμένα μαχητικά Su-30 ρωσικής κατασκευής


Μεταξύ των συζητούμενων λόγων για την ήττα των αρμενικών δυνάμεων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ από τους Αζέρους, που οδήγησε σε οδυνηρή συμφωνία, είναι και η απραξία των προηγμένων μαχητικών Su-30 ρωσικής κατασκευής που διαθέτει η Αρμενία και τα οποία θα μπορούσαν να παίξουν κρίσιμο ρόλο στο θέατρο των μαχών.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο στρατηγός Μόζες Χαγκομπιάν αναφέρθηκε στην παρωχημένη αντιαεροπορική άμυνα της χώρας, ενώ μιλώντας για τα περίφημα μαχητικά αεροσκάφη Su-30SM που απέκτησε η Αρμενία από την Ρωσία, εξήγησε ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν στις συγκρούσεις, διότι δεν είχαν διαθέσιμους πυραύλους, αφού οι αρμόδιοι δεν είχαν φροντίσει για την απόκτησή τους!

Επίσης, ο στρατιωτικός αποκάλυψε ότι η Αρμενία εκτόξευσε ρωσικούς πυραύλους τύπου Iskander στο Αζερμπαϊτζάν κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου, αν και δεν θα πω πού. Η Ρωσία παρέδωσε επίσης στρατιωτικές προμήθειες στην Αρμενία κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, στο βαθμό που το επέτρεπε η συνείδησή τους».

 

ΠΗΓΗ

 

Shares