Παρασκευή , 27 Νοεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Έτοιμη να μπει στον πόλεμο στο πλευρό της Αρμενίας η Ρωσία

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Έτοιμη να μπει στον πόλεμο στο πλευρό της Αρμενίας η Ρωσία

Σύμφωνα με τη Συνθήκη Φιλίας, Συνεργασίας και Αμοιβαίας Αρωγής μεταξύ Αρμενίας και Ρωσίας, η τελευταία θα θα παράσχει όλη την αναγκαία βοήθεια στη συμμαχική χώρα…

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών,αυτό θα πραγματοποιηθεί εάν και εφόσον συνεχιστούν οι εχθροπραξίες μεταξύ των δύο χωρών και φτάσουν ως τα σύνορα της Αρμενίας.

Μάλιστα το υπουργείο επιβεβαίωσε ότι ο Αρμένιος πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν ζήτησε από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να ξεκινήσουν άμεσα διαβουλεύσεις προκειμένου να καθοριστεί το είδος και η ποσότητα της βοήθειας που θα μπορούσε να παράσχει η Ρωσία στην Αρμενία για να διασφαλίσει την ασφάλειά της.

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Έτοιμη να μπει στον πόλεμο στο πλευρό της Αρμενίας η Ρωσία

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση υπογραμμίζει

«Επιβεβαιώνουμε τη δέσμευση της Ρωσικής Ομοσπονδίας στις υποχρεώσεις της ως συμμάχου προς τη Δημοκρατία της Αρμενίας, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που απορρέουν από τη Συνθήκη» του 1997.

Παράλληλα και σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο, ορισμένα άρθρα αυτής της συνθήκης προϋποθέτουν συγκεκριμένες ενέργειες στην περίπτωση που υπάρξει απειλή ένοπλης επίθεσης ή επιθετικής ενέργειας εναντίον των εδαφών των δύο χωρών.

Για ακόμα μία φορά Μόσχα κάλεσε επίσης και πάλι όλες τις πλευρές που εμπλέκονται στη σύγκρουση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ να καταλήξουν σε συμφωνία για την άμεση κατάπαυση του πυρός, την αποκλιμάκωση της έντασης και την επιστροφή στις διαπραγματεύσεις για την ειρηνική επίλυση του ζητήματος, με βάση τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν από τους υπουργούς Εξωτερικών της Ρωσίας, του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας στις συνομιλίες που είχαν στη Μόσχα στις 10 Οκτωβρίου.

με πληροφορίες από onalert.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares