Δευτέρα , 21 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Ναυτικό ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ στα τουρκικά πλοία ανακοίνωσε η Λιβύη: «Θα τα ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΜΕ αν πλησιάσουν»… (ΒΙΝΤΕΟ)

Ναυτικό ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ στα τουρκικά πλοία ανακοίνωσε η Λιβύη: «Θα τα ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΜΕ αν πλησιάσουν»... (ΒΙΝΤΕΟ)

Στον εμφύλιο πόλεμο της Λιβύης πρωταγωνιστεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα η Τουρκία. Με απώτερο στόχο την κατοχύρωση των δικών της συμφερόντων στο πολιτικό πεδίο και στην ΑΟΖ της Λιβύης…

η Τουρκία στηρίζει στρατιωτικά τους ισλαμιστές αντάρτες της Τρίπολης, τους οποίους περικυκλώνουν οι δυνάμεις του στρατηγού Χαλίφα Χάφταρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον αραβικό τύπο, οι δυνάμεις του Χάφταρ επέβαλαν ναυτικό αποκλεισμό στα λιμάνια της Δυτικής Λιβύης από την περασμένη Κυριακή το βράδυ. Η απόφαση λήφθηκε μετά την άφιξη σε λιμάνι της Τρίπολης πλοίου με στρατιωτικά οχήματα που έστειλε η Τουρκία από το λιμάνι της Σαμψούντας.

«Σύμφωνα με την απόφαση του διοικητή του στρατού, Στρατηγού Χαλίφα Χάφταρ, για την διακοπή των προμηθειών των δυνάμεων της δυτικής περιοχής, ο αρχηγός του Επιτελείου των ναυτικών δυνάμεων, ταγματάρχης Φαράι Μαχντάβι, αποφάσισε να κηρύξει σε καθεστώς ναυτικού αποκλεισμού τα λιμάνια της Λιβύης», αναφέρει σχετικό ανακοινωθέν.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν, οι ναυτικές δυνάμεις του Λιβυκού Ναυτικού απείλησαν όσους πλησιάζουν τα λιμάνια της δυτικής περιοχής, ιδίως από την Τουρκία.

Το Σάββατο, ένα πλοίο που αφιχθεί στο λιμάνι της Τρίπολης από το τουρκικό λιμάνι της Σαμψούντας, ξεφόρτωσε διάφορα όπλα, πυρομαχικά και στρατιωτικά οχήματα.

kathimerini.com.cy

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares