Δευτέρα , 15 Αυγούστου 2022

Τι χρειάζεται για να γίνετε αστροναύτες και τι μισθό θα παίρνετε….

Εάν το όνειρό σας είναι να γίνετε αστροναύτης, τώρα είναι η ευκαιρία σας!

Η αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία αναζητά συχνά αστροναύτες για να ενταχθούν στο δυναμικό της και οι αιτήσεις φτάνουν σε νούμερα ρεκόρ!

Φυσικά, όπως θα φαντάζεστε οι απαιτήσεις είναι πολλές! Η NASA ορίζει πως οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν πτυχίο πανεπιστημίου σε τομέα επιστήμης, τεχνολογίας, μηχανικής ή μαθηματικών. Απαιτείται επίσης μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών ή επαγγελματική πείρα.

Όσον αφορά στις φυσικές απαιτήσεις, οι αιτούντες πρέπει να έχουν καλή όραση, ύψος από 1,57 μέχρι 1,91 και καλή αρτηριακή πίεση. Το βασικότερο όμως, είναι να περάσουν μια δύσκολη δοκιμασία αντοχής και να εντυπωσιάσουν την ομάδα της NASA κατά τη διάρκεια μιας σειράς συνεντεύξεων.

Όσοι τελικά γίνουν δεκτοί εισέρχονται σε μια διετή περίοδο «εκπαίδευσης και αξιολόγησης». Μαθαίνουν δεξιότητες που μπορεί να τους φανούν χρήσιμες αν τελικά επιλεγούν σε πραγματική αποστολή.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται κολύμπι σε πισίνα φορώντας διαστημική στολή, μαθήματα καταδύσεων, ενώ πρέπει να μάθουν και μερικά Ρωσικά, διότι πρέπει να είναι σε θέση να μπορούν να μιλούν με τους κοσμοναύτες στο διαστημικό σταθμό.

Όσον αφορά στο αν θα βγάλετε χρήματα –στην περίπτωση που τα καταφέρετε σε όλα τα παραπάνω- η NASA αναφέρει πως οι ετήσιοι μισθοί για τους υποψήφιους αστροναύτες, που μόλις ξεκινούν τη σταδιοδρομία τους, κυμαίνονται από 66.000 έως 144.000 δολάρια ετησίως.

 

newsmoney

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares