Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Να δείξουν τα “ΔΟΝΤΙΑ” τους σε Ελλάδα – Κύπρο προσπαθούν οι Τούρκοι με δύο ΜΕΓΑΛΕΣ ασκήσεις σε όλη τη Μεσόγειο… (ΒΙΝΤΕΟ)

Για νέες μεγάλες ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο ετοιμάζονται οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις (ΤΕΔ), σε μια προσπάθεια να δείξουν τα “δόντια” τους τόσο στην Ελλάδα και την Κύπρο όσο και στη Δύση γενικότερα.Η άσκηση Deniz Kurdu-2019 ξεκινάει , μεθαύριο την Τετάρτη. Στην άσκηση έχει σχεδιαστεί να μετάσχουν περισσότερα από 25.000 μέλη του προσωπικού.

Από την άλλη, το Πολεμικό Ναυτικό των Τούρκων θα πραγματοποιήσει την άσκηση “Θαλάσσιος Λύκος 2019”. Η άσκηση θα διεξαχθεί στο διάστημα 13 με 25 Μαΐου και θα γίνει ταυτόχρονα σε Αιγαίο, Μαύρη Θάλασσα και Μεσόγειο.

Στόχος της άσκησης, σύμφωνα με τους Τούρκους, είναι να αυξηθεί το επίπεδο προετοιμασίας των μονάδων, των πλοίων και της αεροπορίας του Πολεμικού Ναυτικού. Παράλληλα με το πολεμικό Ναυτικό, θα μετάσχουν και κάποια στοιχεία του στρατού ξηράς, της αεροπορίας και του λιμενικού. Έχει σχεδιαστεί να μετάσχουν συνολικά 131 πλοία, 57 αεροπλάνα, 33 ελικόπτερα και περίπου 25.900 άτομα προσωπικό.

Πιθανότατα πρόκειται για ασκήσεις που οι Τούρκοι πολυδιαφημίζουν ενώ στην πραγματικότητα ούτε τα μισά απ’ όσα λένε δεν πραγματοποιούνται. Δείτε το βίντεο που έφτιαξαν για την άσκηση Deniz Kurdu-2019:

Shares