Πέμπτη , 22 Φεβρουαρίου 2024
Τελευταία Νέα

Ν.Μεντβέντεφ: «Τα τεθωρακισμένα που δίνει η Δύση στην Ουκρανία θα είναι σύντομα σκουριασμένα παλιοσίδερα»

«Οι παραδόσεις οπλικών συστημάτων και όπλων από τη Δύση δεν θα σώσουν το καταρρέον τεχνητό κράτος της Ουκρανίας»

Οι παραδόσεις οπλικών συστημάτων και όπλων από τη Δύση δεν θα σώσουν το «καταρρέον τεχνητό» κράτος της Ουκρανίας, υποστηρίζει ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Το Κρεμλίνο δεν συμφωνεί με τα τεθωρακισμένα που δίνει η Δύση στο Κίεβο και μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του Βλαντίμιρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, τη σκυτάλη πήρε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και νυν αντιπρόεδρος του συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της χώρας, Μεντβέντεφ, ο οποίος δήλωσε ότι σύντομα τα άρματα αυτά θα είναι «σκουριασμένα παλιοσίδερα».

Στη χθεσινή συνάντηση του προέδρου της Ουκρανίας Βολόντιμιρ Ζελένσκι με τους ομολόγους του της Πολωνίας και της Λιθουανίας στο Λβιβ – που σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ θα επιστρέψει σύντομα στην Πολωνία – ο Αντρέι Ντούντα δήλωσε ότι η Βαρσοβία σχεδιάζει να εφοδιάσει το Κίεβο με άρματα μάχης «Leopard» ως μέρος ενός διεθνούς συνασπισμού, που θα στείλει και εκσυγχρονισμένα T-72 ή και βρετανικά τεθωρακισμένα στην Ουκρανία. «Αλλά όλα αυτά τα σίδερα σε κάθε περίπτωση σύντομα θα μετατραπούν σε παλιοσίδερα», είπε ο Μεντβέντεφ.

pronews.gr

Shares