Πέμπτη , 11 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

Δολοφονία Μακρή: Προφυλακίστηκε ο Βούλγαρος κατηγορούμενος – « Δεν είμαι εγώ στο βίντεο δεν τον γνώριζα καν »

«Δεν γνώριζα τον επιχειρηματία» φέρεται να είπε στην απολογία του – Τον αναγνώρισε μάρτυρας φίλος του θύματος


Στην γραμμή της άρνησης της κατηγορίας που του αποδίδεται, ότι δηλαδή δολοφόνησε εν ψυχρώ τον επιχειρηματία, Γιάννη Μακρή, έξω από το σπίτι του στη Βούλα, τον περασμένο Οκτώβριο, κινήθηκε σήμερα, κατά τη διάρκεια της απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας ο 31χρονος Βούλγαρος κατηγορούμενος της υπόθεσης. Ωστόσο, κατά την απολογία του, η οποία διήρκεσε μόλις μιάμιση ώρα, δεν έπεισε ανακρίτρια και εισαγγελέα, οι οποίοι τον έκριναν προφυλακιστέο. Ο ίδιος πάντως φέρεται να υποστήριξε πως δεν είχε γνωρίσει ποτέ τον επιχειρηματία και πως ήρθε στην Ελλάδα γιατί του αρέσει να κάνει διακοπές στη χώρα μας.

Ωστόσο, φίλος του ελληνοαυστραλού επιχειρηματία φέρεται να έχει καταθέσει στις αρχές ότι μέρες πριν από τη δολοφονία, την ώρα που βρισκόταν μαζί με τον Γ. Μακρή σε ένα κατάστημα στη Γλυφάδα, ο επιχειρηματίας του έδειξε δύο άνδρες λέγοντάς του ότι τον κοιτούσαν επίμονα. Όταν κλήθηκε να καταθέσει στην αστυνομία, αναγνώρισε τον έναν από τους δύο στο πρόσωπο του κατηγορουμένου.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο 31χρονος απαντώντας σε ερώτηση της ανακρίτριας για ποιο λόγο ήρθε στην Ελλάδα, ο 31χρονος κατηγορούμενος φέρεται να απάντησε: «Γιατί μου αρέσει να κάνω διακοπές στην Ελλάδα και γιατί θα ήθελα να ανοίξω μια επιχείρηση. Έχω ήδη δύο επιχειρήσεις στον Καναδά, η μία ασχολείται με tatoo, οι οποίες μου παρέχουν οικονομικά οφέλη».

Σε ό,τι αφορά στα αυτοκίνητα που άλλαξε ο κατηγορούμενος μέχρι τη δολοφονία του Γιάννη Μακρή, ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε στην απολογία του: «Το ένα από τα 3 οχήματα το άλλαξα τον Οκτώβριο γιατί ήταν μικρό και επειδή ήμουν μεγαλόσωμος δεν με χωρούσε. Το δεύτερο αυτοκίνητο μου το έσπασαν, ενώ το είχα παρκαρισμένο έξω από το ξενοδοχείο όπου διέμενα στη Γλυφάδα. Αυτός που το έσπασε μου πήρε κι όλα τα προσωπικά έγγραφα που είχα στο αυτοκίνητο. Όλα τα αυτοκίνητα τα είχα νοικιάσει στο όνομά μου όπως και το τηλέφωνο που έχω.»

Ακόμη, ο 31χρονος φέρεται να είπε στην απολογία του πως δεν είναι εκείνος που φαίνεται στο βίντεο να πυροβολεί τον Γιάννη Μακρή τέσσερις φορές εν ψυχρώ. «Δεν έχουμε τον ίδιο σωματότυπο. Εγώ είμαι μεγαλόσωμος, ενώ ο άνθρωπος που φαίνεται στο βίντεο είναι αδύνατος. Φοράω ρούχα σε μεγάλα μεγέθη ΧΧL», κατέθεσε σύμφωνα με πληροφορίες.

Σε δήλωσή του ο δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο οποίος εκπροσωπεί τον κατηγορούμενο από χθες το βράδυ, μετά την παραίτηση του δικηγόρου Απόστολου Λύτρα, δήλωσε: «Εμείς αναλάβαμε την υπεράσπισή του χθες βράδυ. Δεν υπήρχε ο απαραίτητος χρόνος για την αξιολόγηση του υλικού μιας ογκωδέστατης δικογραφίας. Ο κατηγορούμενος απάντησε σε ορισμένες ερωτήσεις, αρνείται την κατηγορία κι επιφυλασσόμαστε αφού ολοκληρώσουμε τη μελέτη όλων των εγγράφων της δικογραφίας να υποβάλλουμε λεπτομερέστατο υπόμνημα στην ανακρίτρια».

πρωτο θεμα

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares