Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Ν.Χατζηνικολάου κατά Σημίτη: «Δεν ντρέπεται να μιλάει για νέα Ίμια ο πρωθυπουργός των σκανδάλων και των Ιμίων;»…

Kατά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη μέσω της εκπομπής του στο ραδιόφωνο ο δημοσιογράφος και εκδότης Νίκος Χατζηνικολάου, με αφορμή το άρθρο του κ. Σημίτη, με το οποίο προειδοποιεί για «νέα Ίμια» όπως σας είχαμε αναφέρει και εμείς σε σχετικό άρθρο.«Ο πρωθυπουργός των σκανδάλων και των Ιμίων. Ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της διακυβέρνησης του οποίου έζησε η χώρα τα μεγαλύτερα και τα περισσότερα οικονομικά σκάνδαλα. Ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της διακυβέρνησης του οποίου είδαμε να γκριζάρει η περιοχή των Ιμίων μετά το γνωστό επεισόδιο. Ο πρωθυπουργός που ακούσαμε στη Βουλή να ευχαριστεί τους Αμερικανούς μετά το επεισόδιο των Ιμίων, έγραψε χθες άρθρο για να προβλέψει “νέα Ίμια” και να καλέσει την όποια κυβέρνηση προκύψει από τις επόμενες εθνικές εκλογές, να προχωρήσει σε διάλογο με την Τουρκία και σε μη ευχάριστες λύσεις», ξεκίνησε το «καυστικό» σχόλιό του ο Νίκος Χατζηνικολάου, για να συνεχίσει:

«Αναρωτιέμαι: Ποιες είναι αυτές οι μη ευχάριστες λύσεις; Τι ακριβώς προτείνει στη σημερινή ή στην επόμενη κυβέρνηση ο πρωθυπουργός των Ιμίων, κ. Σημίτης; Προτείνει να αποδεχτούμε τουρκικές θέσεις για την αιγιαλίτιδα ζώνη και την υφαλοκρηπίδα; Προτείνει απώλεια εδάφους; Ποιες είναι οι μη ευχάριστες λύσεις;».

Στη συνέχεια, ο γνωστός δημοσιογράφος κάλεσε τον πρώην πρωθυπουργό να δώσει διευκρινήσεις για το άρθρο του, γιατί «κάθε ερμηνεία που δίνεται είναι εξαιρετικά αρνητική για τον ίδιο», όπως είπε.

«Δεν ντρέπεται αυτός που πρωταγωνίστησε στα Ίμια -εκεί όπου δεν ξέρω αν το θυμάστε, τη σημαία την πήρε ο άνεμος. Τα θυμάστε αυτά; Δεν ντρέπεται να προειδοποιεί για νέα Ίμια; Και κατ’ εντολή ποίων προειδοποιεί για νέα Ίμια; Αυτός που παραδέχεται στο άρθρο του ότι τον αιφνιδίασαν», υπογραμμίζει ο κ. Χατζηνικολάου.

Shares