Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

«Μυστήριες» δηλώσεις Αμερικανού αξιωματούχου για εμπλοκή του ΝΑΤΟ στη Συρία…

[adrotate group="4"]
Διφορούμενη δήλωση του Αμερικανού απεσταλμένου στην Συρία, κ. Τζέφρι, αλλάζει τα δεδομένα στην Συρία και την Ιντλίμπ, εμπλέκοντας το ΝΑΤΟ και προκαλώντας πολλές απορίες…

Όπως μεταδίδουν τουρκικά -και όχι μόνον- μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο κ. Τζέφρι ανέφερε πως το ΝΑΤΟ εξετάζει πώς μπορεί να βοηθήσει την Τουρκία στην Ιντλίμπ και πως όλα βρίσκονται πάνω στο τραπέζι.

 

Υπενθυμίζεται πως χθες, κατά τη συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο Ερντογάν δήλωσε μεταξύ άλλων: «Αναμένουμε απτή υποστήριξη από όλους τους συμμάχους μας. Το ΝΑΤΟ βρίσκεται σε μια κρίσιμη περίοδο στην οποία πρέπει να δείξει σαφώς την αλληλεγγύη του στην συμμαχία» με την Τουρκία, πρόσθεσε ο Ερντογάν.

«Η κατάσταση στη Συρία απειλεί την Ευρώπη. Καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να παραμείνει αδιάφορη για τους πολέμους και το ανθρωπιστικό δράμα στη Συρία. Οι σύμμαχοί μας πρέπει να επιδείξουν αλληλεγγύη προς τη χώρα μας χωρίς διακρίσεις και χωρίς να θέτουν πολιτικούς όρους», δήλωσε ο Ερντογάν. «Είναι πολύ σημαντικό η υποστήριξη που ζητάμε να χορηγηθεί χωρίς άλλη καθυστέρηση», ανέφερε ο Ερντογάν, που ζητά μετ’ επιτάσεως από το ΝΑΤΟ να υποστηρίξει την τουρκική αεράμυνα.

onalert.gr

Shares