Πέμπτη , 29 Σεπτεμβρίου 2022

Μυστικοί αστυνομικοί εκπαιδευμένοι από το FBI, διώχνονται από μια λαϊκή διαδήλωση που υποστηρίζει Ολλανδούς Aγρότες

Η μυστική αστυνομία αντιμετώπισε μετά τη σύλληψη «άρπαξε και άρπαξε» στο φως της ημέρας σε διαδήλωση Ολλανδών αγροτών

Οι Ολλανδοί αγρότες διαδηλωτές γίνονται ολοένα και πιο επικίνδυνοι, καθώς οι μυστικοί αστυνομικοί πραγματοποιούν συλλήψεις «αρπαγής και αρπαγής» που παρατηρούνται συχνότερα σε αυταρχικές δικτατορίες από τις δυτικές «φιλελεύθερες» κυβερνήσεις.

Στο Άμστερνταμ, εμφανίστηκαν δημόσια πλάνα που φαίνεται να δείχνουν μυστικούς αστυνομικούς να συλλαμβάνουν βίαια έναν πολίτη. Η μυστική επιχείρηση αποκαλύπτει μια ανησυχητική κλιμάκωση της κρατικής δράσης κατά των Ολλανδών αγροτών διαδηλωτών.

 

Πρόσθετα πλάνα επιβεβαιώνουν ότι η ένστολη αστυνομία επενέβη για να βοηθήσει στη μυστική επιχείρηση.

Στην Ολλανδία, υπάρχουν αναφορές για «κρυφούς αστυνομικούς ταραχοποιούς» που διεισδύουν στις διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης που είναι γνωστή ως «Romeo’s». Συχνά μπορούν να εντοπιστούν φορώντας μάσκες που παρατηρούνται πιο συχνά στην απόκριση της πανδημίας Covid.

Στις αρχές Αυγούστου, οι ενέργειες της ολλανδικής αστυνομίας εναντίον διαδηλωτών υπέρ των αγροτών έφθασαν στις πιο ανοιχτά βίαιες μέχρι σήμερα.

Η ολλανδική αστυνομία εντείνει σταθερά τις επιχειρήσεις της για να διαταράξει και να ματαιώσει τις διαδηλώσεις υπέρ των αγροτών.

«Μια πηγή από την Ολλανδία μου είπε ότι η ολλανδική αστυνομία σταμάτησε 100+ τρακτέρ και φορτηγατζήδες στο δρόμο προς το Άμστερνταμ για τη διαμαρτυρία», ανέφερε η Katie Daviscourt της RebelNews στις 23 Ιουλίου. «Τα τρακτέρ που έφτασαν σήμερα το πρωί είναι τα μόνα που τα κατάφεραν. .»

Στις αρχές Ιουλίου, η ολλανδική αστυνομία πυροβόλησε πραγματικά τα τρακτέρ των αγροτών και στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι ήταν «προειδοποιητικές βολές».

«Η ολλανδική αστυνομία πυροβόλησε εναντίον αγροτών που οδηγούσαν τρακτέρ που διαμαρτύρονταν ενάντια στα σχέδια μείωσης των εκπομπών αζώτου το απόγευμα της Τρίτης στη βόρεια Ολλανδία», ανέφερε το Politico στις 6 Ιουλίου.

«Σύμφωνα με την αστυνομία της Φρίσλαντ, οι πυροβολισμοί τους έπεσαν σε τρακτέρ, αλλά κανείς δεν τραυματίστηκε», προστίθεται στην έκθεση. «Συνελήφθησαν τρεις ύποπτοι».

Εν μέσω των αναφορών για το περιστατικό της αστυνομίας, έγινε viral ένα βίντεο που ισχυριζόταν ότι οι Ολλανδοί αγρότες διαδηλωτές επιτέθηκαν σε μυστικούς αστυνομικούς. Το αρχικό βίντεο απομυθοποιήθηκε ότι στην πραγματικότητα προήλθε από μια διαμαρτυρία για το lockdown Covid τον Αύγουστο του 2020.

Στα τέλη Ιουνίου, διαδηλωτές υπέρ των αγροτών επιτέθηκαν σε φορτηγά της αστυνομίας με σφυρί και αμβλέα όργανα εν μέσω της συνεχιζόμενης επιβολής των πολιτικών για το κλίμα.

Ο Guardian ανέφερε τον Δεκέμβριο ότι η καταστολή του αζώτου προέρχεται εν μέρει από το ανώτατο ολλανδικό διοικητικό δικαστήριο που αποφάσισε το 2019 ότι «η κυβέρνηση παραβίαζε τη νομοθεσία της ΕΕ δεν έκανε αρκετά για να μειώσει το υπερβολικό άζωτο σε ευάλωτες φυσικές περιοχές, λόγω γεωργικών και βιομηχανικών δραστηριοτήτων».

Το 13ετές σχέδιο πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ της Ολλανδίας αρχικά πληρώνει τους Ολλανδούς κτηνοτρόφους για «μετακόμιση», «έξοδο από τη βιομηχανία» ή «μετάβαση» σε εγκεκριμένες από την κυβέρνηση γεωργικές πρακτικές. Ενώ αυτό το αρχικό στάδιο θεωρείται «εθελοντικό», η κυβέρνηση επιφυλάσσει τον εξαναγκασμό ως τελική λύση.

«Στο τέλος, ίσως χρειαστεί να σταματήσουμε τις διαπραγματεύσεις ως έσχατη λύση, αλλά η βάση είναι εθελοντική», δήλωσε ο Ολλανδός βουλευτής Tjeerd de Groot, μέλος του κόμματος Δημοκρατικοί 66 της κυβέρνησης συνασπισμού.

Το τελεσίγραφο θα πυροδοτούσε διαμαρτυρίες για «κομβόι ελευθερίας» την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2022, οι οποίες συνεχίστηκαν παρά την έλλειψη διεθνούς κάλυψης.

«Οι Ολλανδοί αγρότες έχουν σχηματίσει «κομβόι ελευθερίας» για να διαμαρτυρηθούν για τους αυστηρούς περιβαλλοντικούς κανόνες της κυβέρνησής τους», σημείωσε ο πολίτης δημοσιογράφος και παρουσιαστής podcast Jules σε ένα νήμα στο Twitter . «Οι συνοδείες τρακτέρ είναι ένα νεύμα για τις συνοδείες ελευθερίας του Καναδά».

«Οι διαδηλώσεις είναι τόσο διαδεδομένες που ο Μικ Τζάγκερ των Rolling Stones φώναξε τους αγρότες στα ολλανδικά κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας στο Άμστερνταμ», πρόσθεσε ενώ επικαλέστηκε το Fox News.

 

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε επέκρινε τους διαδηλωτές, μεταξύ άλλων αποκαλώντας τους «τρύπες» σε ιδιωτικές εταιρείες, προστίθεται στην έκθεση.

Οι ίδιοι οι αγρότες ήταν συχνά εγκάρδιοι και φιλόξενοι, ακόμη και με τους αστυνομικούς. Οι διαμαρτυρίες της «κομβόι ελευθερίας» είναι μια μορφή μη βίαιης αντίστασης για να αντιταχθούν σε αυτό που οι αγρότες θεωρούν αδικία.

 

Αλλά αυτές οι μη βίαιες διαμαρτυρίες δεν έγιναν χωρίς προστριβές με τις αρχές που βλέπουν την αντιμετώπιση των αγροτών και των δημοσίων υποστηρικτών τους ως ένα ακανθώδες ζήτημα για την κυβέρνηση.

Εκτός από τις αναφορές για την επιθετική απάντηση της ολλανδικής αστυνομίας εναντίον των αγροτών και των υποστηρικτών τους που διαμαρτύρονται για τους κανονισμούς για το κλίμα, υπήρξαν βίντεο με επίθεση αστυνομικών σε δημοσιογράφους στις διαδηλώσεις.

Οι ενέργειες της ολλανδικής αστυνομίας εγείρουν τον συναγερμό του κοινού ότι το έθνος γίνεται όλο και πιο δικτατορικό υπό αυστηρούς περιβαλλοντικούς κανονισμούς. Σε μια συγκέντρωση στις 23 Ιουλίου, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επαίνεσε τους αγρότες για τον αγώνα κατά της «κλιματικής τυραννίας».

Η Sieta van Keimpema, η γραμματέας της Farmers Defense Force (FDF), ανακρίθηκε τον Ιούλιο σχετικά με τις τακτικές της FDF, οι οποίες περιλαμβάνουν πυρπόληση σε δέματα σανού, αποκλεισμό αρτηριών με τρακτέρ και βαριά μηχανήματα, φράξιμο στις ράμπες με σωρούς χώματος και λερωμένη κοπριά. έξω από το σπίτι του υπουργού Γεωργίας.

«Όσο η κυβέρνηση εμμένει στους τρέχοντες στόχους, θα έχετε μια τέτοια κατάσταση», είπε. «30.000 εταιρείες επηρεάζονται από αυτό. Οι άνθρωποι δεν μπορούν πια να κοιμηθούν. Υπάρχουν αυτοκτονίες μεταξύ αγροτών που δεν μπορούν πια».

Το Υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι σχεδόν 30.000 αγρότες θα μπορούσαν να επηρεαστούν από τα σχέδια για το κλίμα. Έως και 11.200 εταιρείες θα αναγκάζονταν να κλείσουν και 17.600 αγρότες θα έπρεπε να μειώσουν το ζωικό τους κεφάλαιο για να συμμορφωθούν με τα σχέδια της κυβέρνησης.

Ο Trienke Elshof, ένας γαλακτοπαραγωγός με 250 αγελάδες στη βόρεια επαρχία της Φρίσλαντ, είπε στο Time ότι η ρυθμιστική ώθηση είναι πάρα πολύ, πολύ γρήγορη για να χωρέσει οι αγρότες.

«Ξέρουμε ότι πρέπει να κάνουμε κάτι για το άζωτο, αλλά όχι με αυτόν τον τρόπο από πάνω προς τα κάτω και όχι με αυτή την ταχύτητα», λέει. «Είναι σαν να θέλουν να ξεφορτωθούν όλους τους αγρότες στην Ολλανδία».

Οι άλλες βιομηχανίες της Ολλανδίας με υψηλή ρύπανση, όπως η αεροπορία, οι κατασκευές και οι μεταφορές, δεν βρίσκονται ακόμη στο στόχαστρο αυστηρών περιβαλλοντικών κανόνων. Λοιπόν, γιατί να στοχεύσετε την παραγωγή τροφίμων; Και γιατί τώρα; Όταν ο κόσμος αντιμετωπίζει ελλείψεις τροφίμων, εν μέρει λόγω του lockdown Covid;

Πηγή: theparadise.ng

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares