Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Μυκήνες: Νέες εικόνες θλίψης και καταστροφής! Η φωτιά πέρασε μέσα από τον αρχαιολογικό χώρο… (Βίντεο)

Η φωτιά στις Μυκήνες εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής και πέρασε μέσα από τον διάσημο αρχαιολογικό χώρο. Σε εξέλιξη σύσκεψη παρουσία της Λίνας Μενδώνη.Η φωτιά στις Μυκήνες εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής και πέρασε μέσα από τον αρχαιολογικό χώρο. Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού οι περιοχές που επλήγησαν εντός του αρχαιολογικού χώρου των Μυκηνών είναι: Η Ανατολική Πτέρυγα του Ανακτόρου, οι Βόρειες Αποθήκες, η περιοχή του αρχαϊκού ναού στην κορυφή του λόφου, η άνω δυτική κλιτύς της Ακρόπολης, η ΝΔ Συνοικία και η περιοχή του Θρησκευτικού Κέντρου των Μυκηνών.

Από την πυρκαγιά δεν επλήγησαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκηνών, η κεντρική είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο (εκδοτήρια), η κεντρική είσοδος στην Ακρόπολη των Μυκηνών (Πύλη Λεόντων), ο Ταφικός Κύκλος Α, τα μνημεία στην βόρεια κλιτύ της Ακρόπολης, καθώς και τα κυκλώπεια τείχη. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο αργά το βράδυ της Κυριακής, ωστόσο στην περιοχή παρέμειναν όλη τη νύχτα ισχυρές Πυροσβεστικές δυνάμεις.

Μυκήνες: Σύσκεψη για τη μεγάλη φωτιά

Παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνας Μενδώνη  πραγματοποιείται από το πρωί σήμερα  Δευτέρα 31 Αυγούστου σύσκεψη και αυτοψία στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών.

Στην σύσκεψη μετέχουν επίσης ο Γ. Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου, η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας Άλκηστις Παπαδημητρίου, ο Βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ιωάννης Μαλτέζος, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αργολίδας και στελέχη της ΕΦΑ Αργολίδας για την εκτίμηση των ζημιών από την χθεσινή πυρκαγιά στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών.

Στο μέτωπο της φωτιάς βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος και ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, μαζί με δημοτικούς συμβούλους.

 

newsit

Shares