Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Μοζαμβίκη: Παιδιά απάγονται και υποβάλλονται σε “πλύση εγκεφάλου” για να γίνουν τρομοκράτες

Το δράμα των Χριστιανών, κατά κύριο λόγο, στην χώρα της Ανατολικής Αφρικής ξεπερνά τα όρια και της πιο απάνθρωπης φαντασίας… Στον ρόλο των βασανιστών, οι φανατικοί πιστοί του “Αλλάχ”…

Πρόσφατα, ο ανταποκριτής του περιοδικού Crux, της Καθολικής Εκκλησίας, Νγκάλα Κίλιαν Τσιμτόμ πήρε συνέντευξη από τον Φιον Σάινερ.

Fionn Shiner, Author at Catholic Stand

O Φιόν Σάινερ

Ο τελευταίος είναι ο αξιωματούχος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και εκπρόσωπος Τύπου της φιλανθρωπικής οργάνωσης του Βατικανού Aid to the Church in Need, UK, (Βοήθεια στην Εκκλησία που βρίσκεται σε Ανάγκη, Hνωμένο Βασίλειο). Το θέμα της συνέντευξης εστίασε στα εγκλήματα που διαπράττονται από τους τζιχαντιστές στη Μοζαμβίκη.

To δημοσίευμα του περιοδικού:

https://cruxnow.com/interviews/2021/06/islamist-insurgents-kidnapping-children-to-serve-as-soldiers-brides-in-mozambique/

“Τα αγόρια που απάγονται εξαναγκάζονται να γίνουν παιδιά – στρατιώτες. Τα κορίτσια παιδιά – νύφες: τα βιάζουν και τα υποβάλλουν σε κάθε μορφής σεξουαλική κακοποίηση,” αποκάλυψε ο Σάινερ κατά τη διαρκεια της διαδικτυακής συνέντευξης.

Map of Mozambique

H Μοζαμβίκη βρέχεται από τον Ινδικό Ωκεανό

Σύμφωνα με τον ιερέα, πατέρα Φονσέκα, (σ.σ. τον οποίον επικαλέστηκε ο Σίνερ), οι φανατικοί  ισλαμιστές αντάρτες θέλουν να ριζοσπαστικοποιήσουν τα παιδιά, με τα αγόρια να υφίστανται τη χειρότερη “πλύση εγκεφάλου” που υπάρχει έτσι ώστε να μεταμορφωθούν σε στυγνούς τρομοκράτες.

Ο Σάινερ συνέχισε: “Οι τζιχαντιστές ασκούν τρομερή πίεση στα κορίτσια για να μεταστραφούν στο Ισλάμ. Μετά δέχονται μαθήματα για το πώς θα γίνουν ‘καλές ισλαμίστριες μητέρες’, κατά τη μαρτυρία ενός θύματος που επέζησε. Υπάρχει ισχυρότατο σεξουαλικό κίνητρο πίσω από τις απαγωγές των κοριτσιών. Είναι αλήθεια να λέμε ότι οι αρπαγές παιδιών από τους  φανατικούς ισλαμιστές αποτελεί ευρύτατα διαδεδομένο φαινόμενο. Η κατάσταση, κατά τα φαινόμενα, θα χειροτερεύει καθώς η σύγκρουση εντείνεται.

MOZAMBIQUE JIHADISTS CAPTURE STRATEGIC PORT – INcontext International

Τζιχαντιστές με καλυμμένα τα πρόσωπά τους

Από το 2017, περισσότεροι από 1.300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, κυρίως στον βορρά της χώρας, εξαιτίας της δολοφονικής μανίας του ισλαμικού εξτρεμισμού. Οι τελευταίες επιθέσεις υπήρξαν περισσότερο έντονες τόσο σε συχνότητα όσο και σε κλίμακα. Οι τζιχαντιστές διαπράττουν φρικτά εγκλήματα στα βόρεια σύνορα της Μοζαμβίκης. Χριστιανοί σφαγιάζονται σε μεγάλους αριθμούς ενώ χιλιάδες άλλοι, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά απάγονται ή εξαναγκάζονται σε φυγή.

Πηγή: Persecution.org – International Christian Concern, (ICC)

Του ειδικού συνεργάτη

Shares