Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Μουσείο Ριάνα ετοιμάζουν τα Μπαρμπέιντος: Έχει κάνει τον τόπο της διάσημο…

Η Ριάνα κατάγεται από τα Μπαρμπέιντος και έχει οριστεί πρέσβειρα με καθήκοντα σχετικά με την εκπαίδευση, τον τουρισμό και τις επενδύσεις
Είναι επίσημο: H πρωθυπουργός της νησιωτικής χώρας Μπαρμπέιντος, πατρίδας της τραγουδίστριας, σχεδιάστριας μόδας Ριάνα σχεδιάζει να δημιουργήσει μουσείο αφιερωμένο στην καλλιτέχνιδα της ποπ και R&B.

Η πρωθυπουργός της χώρα της Καραϊβικής, Μία Αμόρ Μότλεϊ, αποφάσισε να τιμήσει τη διάσημη τραγουδίστρια, η οποία το 2018 ορίστηκε πρέσβειρα από την κυβέρνηση των Μπαρμπέιντος με καθήκοντα που συνδέονται με την εκπαίδευση, τον τουρισμό και τις επενδύσεις.

Η Ριάνα (Robyn Ριάνα Fenty) έφυγε από τα Μπαρμπέιντος σε ηλικία 16 ετών για να κυνηγήσει το όνειρό της στις ΗΠΑ.

Η παιδική της ηλικία στο Μπριτζτάουν ήταν γεμάτη με προκλήσεις καθώς αγωνιζόταν να επιβιώσει φροντίζοντας παράλληλα τον πατέρα της, ο οποίος είχε προβλήματα με τον αλκοολισμό και τον εθισμό στα ναρκωτικά.

Ωστόσο, η τύχη της άλλαξε μια μέρα όταν ένας στέλεχος της μουσικής βιομηχανίας των ΗΠΑ την άκουσε να τραγουδά με δύο συμμαθήτριές της και προσφέρθηκε να την βοηθήσει να δημιουργήσει μια καριέρα μουσικής. Το 2005 υπέγραψε συμφωνία με την Def Jam.

Εκτός από την καριέρα της στη μουσική, η Ριάνα έχει εισέλθει στις βιομηχανίες καλλυντικών μόδας με το brand FENTY.

Έχει επίσης πρωταγωνιστήσει μαζί με τη Σάντρα Μπούλοκ, την Akwafina και την Κέιτ Μπλάνσετ στην ταινία Ocean’s 8.

“Είναι τώρα η πιο επιτυχημένη γυναίκα καλλιτέχνις σε ολόκληρη την υδρόγειο, κατά τη γνώμη μου αξίζει να αναγνωριστεί ως ζωντανός μύθος των Μπαρμπέιντος” δήλωσε τον περασμένο μήνα η πρωθυπουργός της νησιωτικής χώρας σε εκδήλωση στο Λονδίνο διευκρινίζοντας ότι είναι σε συνομιλίες με την οικογένεια και τον αδερφό και μάνατζερ της τραγουδίστριας.

Το μουσείο θα δημιουργηθεί σε κτήριο στην οδό Γουέστμπερι της πρωτεύουσας των Μπαρμπέιντος έτσι ώστε οι τουρίστες που φθάνουν στον τερματικό σταθμό κρουαζιερόπλοιων ή βρίσκονται στο στάδιο Kensington Oval να το επισκέπτονται.

Υπάρχει ήδη η “Εμπειρία Ριάνα” (Ριάνα Experience) στο Μουσείο Επιστημών στη Βοστόνη, όπου σε Πλανητάριο παρουσιάζεται ένα σόου με φώτα και τις μεγαλύτερες επιτυχίες της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
protothema.gr

Shares