Πέμπτη , 11 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

Μόσιαλος- εμβόλιο Pfizer: Τέσσερις εθελοντές εμφάνισαν παράλυση Bell μετά το εμβόλιο της Pfizer και ο κ.Μόσιαλος συνεχίζει να μην μιλά για παρενέργειές του εμβολίου – ΔΕΙΤΕ

Με μια ανάρτηση του στο Facebook ο καθηγητής Μόσιαλος αναφέρει πως η  παράλυση Bell που εμφάνισαν τέσσερις άνθρωποι ταυτόχρονα μετά τον εμβολιασμό τους από την   Pfizer , αρνείται πως είναι παρενέργεια από το εμβόλιο.

Όπως τονίζει ο κ.Μόσιαλος “στη λεπτομερή έκθεση του FDA για το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech, μεταξύ των μη σοβαρών παρενεργειών, στην ομάδα που έλαβε το εμβόλιο καταγράφηκαν και 4 περιπτώσεις πάρεσης Bell, όπου δηλαδή οι συμμετέχοντες εμφάνισαν μια παράλυση στο πρόσωπο”.

Ωστόσο  στην συνέχεια ο κ.Μόσιαλος αναφέρει ότι η συχνότητα της αναφερόμενης πάρεσης Bell δεν είναι αποτέλεσμα του εμβολίου  και ότι χωρίς το εμβόλιο οι άνθρωποι θα εμφάνιζαν την νόσο Bell.

Εν ολίγοις προσπαθούν να μας πείσουν   όσοι πέθαναν, όσοι εμφάνισαν παρενέργειές μετά τον εμβολιασμό τους δεν είναι από το εμβόλιο ;

Είναι παράλογο να μην λένε την αλήθεια πως γίνεται μετά τον  εμβολιασμό τέσσερις άνθρωποι ταυτόχρονα να εμφανίζουν την παράλυση Bell;

Εμβόλιο Pfizer: Τι είναι η παράλυση Bell που εμφάνισαν 4 εθελοντές

 

ΔΕΙΤΕ τι αναφέρει ο κ.Μόσιαλος παρακάτω στην ανάρτηση του:

Τι ξέρουμε όμως για τις 4 περιπτώσεις που εμφάνισαν πάρεση Bell;

Η διάγνωση της παράλυσης γίνεται με βάση την κλινική παρουσίαση, και προκαλείται από την αναστολή της λειτουργίας του προσωπικού νεύρου που ελέγχει τους μύες, ειδικά αυτούς γύρω από το μάτι και το στόμα. Μπορεί επίσης να είναι κληρονομική ή επίκτητη, ή χωρίς προφανή αίτια κλπ. (Υπάρχουν προφανώς και άλλες αιτίες αλλά οι λεπτομέρειες της διαταραχής δεν αφορούν το συγκεκριμένο ζήτημα).

Οι περιπτώσεις εμφανίστηκαν στις 3, 9, 37 και 48 ημέρες μετά τον εμβολιασμό. Η πρώτη περίπτωση (3 ημέρες μετά τον εμβολιασμό) αναφέρθηκε ότι επιλύθηκε εντός 3 ημερών και για τις άλλες 3 αναφέρθηκε ότι παρακολουθούνται ή επιλύονται.

Ταυτόχρονα όμως, να υπογραμμίσουμε πως η συχνότητα της αναφερόμενης παράλυσης του Bell είναι σύμφωνη με το αναμενόμενο ποσοστό ιστορικού στον γενικό πληθυσμό. Η ετήσια επίπτωση στο γενικό πληθυσμό είναι περίπου 20 ανά 100.000 ανθρώπους, ελάχιστα συχνότερη στις γυναίκες απ’ ότι στους άνδρες και μπορεί να εμφανιστεί σε όλες τις ηλικίες.

Θέλω σε αυτό το σημείο να κάνω μια παρατήρηση. Το FDA αναφέρει, ως οφείλει και όπως γίνεται πάντα, πως θα προτείνει την μελλοντική παρακολούθηση για παρόμοιες περιπτώσεις στους εμβολιαζόμενους πληθυσμούς, παρότι δεν υπήρξε συσχετισμός της συγκεκριμένης συμπτωματολογίας με το εμβόλιο. Εάν οι παρενέργειες κριθούν σχετιζόμενες με τα εμβόλια τότε η ανεξάρτητη επιτροπή ασφαλείας μπορεί και να ζητήσει τη διακοπή της μελέτης και την εξέταση των δεδομένων.

Έχω ξαναπεί πως συμπτώματα που πιθανώς συνδέονται με τα εμβόλια εμφανίζονται συνήθως την πρώτη εβδομάδα και σε πολύ λίγες περιπτώσεις μέχρι τέσσερις μήνες. Μετά τους τέσσερις μήνες είναι πολύ δύσκολο να εμφανίσουν παρενέργειες. Αν αυτό συμβεί θα συμβεί σε ελάχιστες περιπτώσεις.

Να μην ξεχνάμε πως στη χώρα μας όταν έρθουν τα εμβόλια, θα έχουμε στοιχεία 4 μηνών από τις κλινικές δοκιμές αλλά και στοιχεία από τους εμβολιασμούς στη Μεγάλη Βρετανία.

Η χτεσινή παρουσίαση και η συζήτηση για τη γνωμοδότηση της συμβουλευτικής επιτροπής του FDA, ήταν άλλη μια απόδειξη πως η καλύτερη οδός για την επίλυση των θεμάτων εμπιστοσύνης είναι η διαφάνεια. Και προχωράμε χωρίς να μένουμε στους τίτλους αλλά επιμένοντας στην ουσία των επιστημονικών ανακοινώσεων”.

Δείτε εδώ την ανάρτηση του κ.Μόσιαλου 

 

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares