Δευτέρα , 6 Φεβρουαρίου 2023

Μοσχάτο – Εξέλιξη ΣΟΚ: Καταγγελία για υπεξαίρεση 65 Ι.Χ. σε βάρος του 50χρονου

Μοσχάτο: Το «κενό» στην υπόθεση

Σοβαρή καταγγελία σε βάρος του 50χρονου ασφαλιστή, που βρέθηκε απαγχονισμένος στο Μοσχάτο, υπεβλήθη στις Αρχές την περασμένη Παρασκευή από εταιρία αυτοκινήτων με υπηρεσίες leasing, με έδρα τα βόρεια προάστια της Αθήνας.

Η καταγγελία ανέφερε ότι ο 50χρονος είχε υπεξαιρέσει 65 αυτοκίνητα της εταιρίας. Μία ημέρα μετά, το Σάββατο, έγινε ο ξυλοδαρμός του 50χρονου στο γραφείο του στην Καλλιθέα, χωρίς να υποβληθούν μηνύσεις και χωρίς να δοθεί συνέχεια στο συμβάν. Όλοι οι εμπλεκόμενοι στον ξυλοδαρμό οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας. Στο Α.Τ. βρέθηκε και η 47χρονη που κατηγορείται για ανθρωποκτονία, αν και δεν είχε εμπλοκή στα χτυπήματα.

Δύο ημέρες μετά, τη Δευτέρα, απαγχονίστηκε ο ασφαλιστής μέσα στο σπίτι του στο Μοσχάτο.

Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι έφερε οκτώ κατάγματα στα πλευρά (πέντε από την αριστερή πλευρά και τρία από τη δεξιά), τα οποία εκτιμάται ότι προήλθαν από τον ξυλοδαρμό του Σαββάτου. Τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης προκαλούν ερωτήματα σε σχέση με το κατά πόσο ένας άνθρωπος που έφερε οχτώ κατάγματα στα πλευρά μπορούσε να δέσει σφιχτά μία θηλιά στο λαιμό του, να δέσει τη θηλιά στο μονόζυγο, να ανέβει στην καρέκλα και να απαγχονιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb, ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ως αιτία θανάτου τον «απαγχονισμό διά βρόγχου», ενώ διαπίστωσε ότι σε προγενέστερο χρόνο ο 50χρονος είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού (βρέθηκαν εκχυμώσεις σε κεφάλι και μύτη, όπως και εκχύμωση στο αριστερό χέρι).

Πιο αναλυτικά, από την ιατροδικαστική εξέταση προέκυψαν «πιο παλιές εκχυμώσεις στον αριστερό βραχίονα, στο αριστερό ημιθωράκιο. Στο αριστερό σημείο του λαιμού του έφερε μια γραμμοειδή εκδορά που ίσως προέρχεται από το κορδόνι». Ενδιαφέρον παρουσιάζει το συμπέρασμα ότι τα «ίχνη» ξυλοδαρμού φέρονται να προήλθαν σε διαφορετικούς χρόνους. Τι σημαίνει αυτό; Πως ο 50χρονος ασφαλιστής – σύμβουλος επενδύσεων, δεν είχε χτυπηθεί μόνο το Σάββατο (14/1) στο γραφείο του στην Καλλιθέα αλλά και σε προγενέστερο χρόνο (περίπου σε χρονική απόσταση έως 10 ημερών από τον απαγχονισμό).

Κι αν για τον ξυλοδαρμό του Σαββάτου υπάρχει στην ΕΛ.ΑΣ. εικόνα για τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, οι Αρχές ψάχνουν να βρουν ποιος άλλος είχε χτυπήσει και γιατί τον ασφαλιστή τις ημέρες πριν τον απαγχονισμό του. Μία εκδοχή –ίσως και η επικρατέστερη- είναι να πρόκειται για άτομα που του είχαν εμπιστευτεί τα χρήματα τους, χωρίς ο 50χρονος να μπορεί να τους τα επιστρέψει και να θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να τον «πιέσουν».

 

newsbomb.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares