Κυριακή , 20 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Μόσχα: «Oι ΗΠΑ θέλουν αντί των S-400 να πάρει η Άγκυρα πακέτο F-35 & Patriot – Αυτό δεν είναι απειλή για την Ελλάδα;»…

Μόσχα: «Oι ΗΠΑ θέλουν αντί των S-400 να πάρει η Άγκυρα πακέτο F-35 & Patriot - Αυτό δεν είναι απειλή για την Ελλάδα;»...

Με τρία tweet ο Ρώσος πρεσβευτής στην Αθήνα Μάσλοβ καταδεικνύει με ένα δηκτικό σχόλιο τον πραγματικό σκοπό των Αμερικανών σε ότι αφορά τους υπό παράδοση στην Τουρκία S-400 που δεν είναι άλλος από το να εξοπλίσουν οι ίδιες την Άγκυρα με το αντίστοιχο αμερικανιοκό σύστημα Patriot πακέτο με τα μαχητικά 5ης γεννεάς F-35 κάτι που θα καταστήσει τους γείτονες μέγιστη απειλή για την Ελλάδα.

Βέβαια ο Ρώσος πρεσβευτής και αυτός με την σειρά του επιχειρεί να παρουσιάσει την αγορά των S-400 από την Τουρκία ως μη απειλή για την ελληνική εθνική ασφάλεια κάτι που ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ και χρησιμοποιεί μάλιστα για

Και οι δύο υπερδυνάμεις κοιτούν τα συμφέροντά τους και θα πρέπει να γίνει κατανοητό αυτό το σύνολο των ελληνικών ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα τα σχόλια στα tweet αναφέρουν:

«Ο Πρέσβης της Ρωσίας Α.Μάσλοβ: Μια διεθνής δύναμη δεν θέλει να χάσει ούτε ένα κομμάτι της τουρκικής αγοράς εξοπλισμών, όπου πάντα είχε κυρίαρχη θέση.

Γι’ αυτό θέτουν την Άγκυρα προ διλήμματος: είτε μόνο S-400, είτε και Patriot και F-35.

Τι είναι καλύτερο για την #Ελλάδα;

Σύμφωνα με τον Έλληνα ΥΠΕΞ κ. Γ.Κατρούγκαλο, οι ισορροπίες στο Αιγαίο δε αλλάζουν από τους S-400, αλλά μόνο από τον συνδυασμό της σύγχρονης αεράμυνας με τα F-35.

Επιδιώκουμε τη σύσφιγξη της συνεργασίας μας με την #Ελλάδα στον στρατιωτικό-τεχνικό τομέα στο βαθμό που η ίδια  το επιθυμεί».

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares