Πέμπτη , 7 Ιουλίου 2022
Τελευταία Νέα

Μόσχα: Έχουν ζητηθεί διευκρινίσεις για τη σύλληψη Ρώσων πολιτών στην Τουρκία

 

Στο θέμα αναφέρθηκε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου λέγοντας ότι αν είχαν συλληφθεί Ρώσοι πολίτες, τότε η Τουρκία θα έπρεπε να είχε ενημερώσει το προξενείο.


Στο ζήτημα με τη σύλληψη Ρώσων πολιτών στην Τουρκία αναφέρθηκε το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, τονίζοντας ότι οι ξένες αποστολές έχουν ζητήσει επίσημα από την τουρκική πλευρά διευκρινίσεις.
«Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση σχετικά με την κράτηση και τις συλλήψεις σε Κωνσταντινούπολη και Αττάλεια αρκετών Ρώσων πολιτών. Οι ξένες αποστολές έχουν επίσημα απευθυνθεί στην τουρκική πλευρά για να λάβει τις αναγκαίες διευκρινίσεις» ανέφερε.
Σχετικά αιτήματα έχουν σταλεί μέσω της ρωσικής πρεσβείας στην Άγκυρα όπως και μέσω των προξενείων σε Κωνσταντινούπολη και Αττάλεια.
«Είμαστε σε επαφή με τις τουρκικές αρχές να διευκρινίσουμε τις συνθήκες της υπόθεσης. Αναμένουμε να λάβουμε περιεκτικές πληροφορίες για το ζήτημα από τους Τούρκους συναδέλφους μας το συντομότερο δυνατόν» αναφέρεται.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet, τέσσερις Ρώσοι πολίτες, ένας Ουζμπέκος και ένας Ουκρανός συνελήφθησαν με την κατηγορία της στρατιωτικής και πολιτικής κατασκοπείας και την προετοιμασία επιθέσεων σε υποστηρικτές της τσετσενικής αντιπολίτευσης.
Την Πέμπτη, ερωτηθείς σχετικά ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είχε δηλώσει άγνοια για το περιστατικό, σημειώνοντας ότι «αν συνελήφθησαν Ρώσοι πολίτες, τότε η τουρκική πλευρά θα έπρεπε να είχε ενημερώσει τη διπλωματική μας υπηρεσία, την προξενική μας υπηρεσία».

sputniknews.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares