Έτσι υπολογίζει πως το σχέδιο «Ηρακλής» θα βοηθήσει τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο να «καθαρίσει» από μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα ύψους 22 δις. ευρώ το 2020, φέρνοντας τον δείκτη NPE στο 23% το επόμενο έτος, από 36% το 2019.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα προστασίας περιουσιακών στοιχείων «Ηρακλής», το ελληνικό Δημόσιο θα αμειφθεί σύμφωνα με τους όρους αγοράς για τον κίνδυνο που λαμβάνει με τη χορήγηση εγγύησης σε τιτλοποιημένα NPLs, όπως αναφέρει.

Οι τιμές-στόχοι
Έτσι, η Morgan Stanley προχωρά σε αύξηση της τιμής-στόχου για την μετοχή της Alpha Bank στα 1,70 ευρώ από 1,20 ευρώ πριν βλέποντας ωστόσο περιθώριο πτώσης της τάξης του 11%, για την Eurobank προχωρά σε μείωση της τιμής-στόχου στα 0,90 ευρώ από 1 ευρώ πριν βλέποντας περιθώριο πτώσης 1,3% και για την Πειραιώς διατηρεί σταθερή την σύσταση underweight ενώ αυξάνει την τιμή-στόχο στα 2 ευρώ από 1,30 ευρώ πριν.

Αξίζει να σημειώσουμε πως στην τελευταία της έκθεση έδινε σύσταση συστάσεις overweight για την Εθνική Τράπεζα με τιμή-στόχο τα 3,10 ευρώ.

Όπως επισημαίνει, οι κρατικές εγγυήσεις και το εξωτερικό περιβάλλον προσφέρουν καλύτερες προοπτικές αυτή τη στιγμή για την Alpha Βank, ενώ τα «καλά νέα» για την Eurobank έχουν ήδη αποτιμηθεί από την αγορά.

Ελευθερία Κούρταλη

capital.gr/