Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΜΟΝΟ Ο ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ το είπε! Ό,τι πετάει καταρρίπτεται… ό,τι πλέει βυθίζεται – Βυθίστε τους Τούρκους….

Παρέμβαση έκανε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Ελληνικής λύσης Κ.Βελόπουλος σχετικά με την προκλητικότητα της Τουρκίας με την Αγία Σοφία, για τις αλιευτικές ζώνες που πρέπει να ορίσει η  Ελλάδα , για το ποιο είναι  επόμενο βήμα του Ερντογάν αλλά και το κάλεσμα του προέδρου για την σύγκλιση συμβουλίου πολίτικων αρχηγών.

Δείτε παρακάτω την ομιλία του Κ.Βελόπουλου:

http://www.facebook.com/voicenews.gr/videos/728006151321715/

 

 

 

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ : ” ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ , ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΓΟΡΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ , ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ (ΕΕ) 2017/828 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ , ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ) 2017/1131 ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ”

Διαβάζω το ν/σ που ψηφίζεται σήμερα και έχω να σχολιάσω ότι πριν από λίγα χρόνια άνθρωποι αυτοκτόνησαν, έχασαν περιουσίες, η πολιτεία εγκλημάτισε εναντίον τους, υπουργοί και πρωθυπουργοί είχαν καλέσει αυτούς τους πολίτες να επενδύσουν στο χρηματιστήριο. Και είναι άνθρωποι που επανεξελέγησαν και μας οδήγησαν αργότερα στο ΔΝΤ και οι οποίοι σήμερα απουσιάζουν. Αναφέρομαι βεβαίως στο ΠΑΣΟΚ. Οι πολίτες θρήνησαν τεράστια ποσά. Και θυμάμαι στην Θεσσαλονίκη σε κάθε γωνία υπήρχε μια ΑΕΛΔΕ, λες και ήταν σουβλατζίδικα. Το ερώτημά μου όμως είναι: έχουμε χρηματιστήριο; Έχουν αξία οι μετοχές; Για τι κεφαλαιαγορά μιλάμε σήμερα; Είναι ένα θέμα ανύπαρκτο για την Ελλάδα. Δεν υπάρχει χρηματιστήριο. Έχουν φύγει όλες οι μεγάλες εταιρείες. Πήγαν στην Βουλγαρία ή στην Τουρκία και έμειναν εδώ κάποιες εταιρείες όπως η Foli Folie, η Creta Farm, λαμόγια δηλαδή, που κατέκλεψαν τον ελληνικό λαό. Η πολιτεία μάλιστα προσέφερε και κάποια βοήθεια σε αυτές τις εταιρείες. Έβαλαν πλάτη και κάποια πολιτικά πρόσωπα. Επειδή όμως μιλάμε και για τουρισμό και τον χαρακτηρίζουμε βαριά βιομηχανία, θα ήθελα να μου πείτε πόσες τουριστικές εταιρείες είναι στο χρηματιστήριο. Καμμία. Δεν έχουν υπόσταση, δεν έχουν επάρκεια, δεν έχουν αυτάρκεια για να είναι χρηματιστηριακές. Αντίθετα έχουμε εποικίσει στην Βουλγαρία 1.200 εταιρείες, μεγάλες, ελληνικές, οι οποίες έφυγαν από την Ελλάδα λόγω της υπερφορολόγησης. Τις υπερφορολόγησαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Και τώρα το ξανακάνετε εσείς. Εγώ λοιπόν ξέρετε τι θα έκανα; Θα έλεγα σε όσες εταιρείες είναι στην Βουλγαρία να επιστρέψουν στην Ελλάδα και θα τους προσέφερα 1% μείωση φόρου. Αυτές οι εταιρείες τζιράρουν 6 δις ευρώ. Γιατί να μην βρίσκονται εδώ; Είναι απλό.

 

http://www.facebook.com/voicenews.gr/videos/3253854784839005/

http://www.facebook.com/voicenews.gr/videos/309916756813356/

 

 

http://www.facebook.com/voicenews.gr/videos/314284772941979/

 

 

Η βόρεια Ελλάδα είχε τις περισσότερες νταλίκες και όλοι οι νταλικέρηδες έφυγαν και πήγαν στην Βουλγαρία. Και ξέρετε γιατί; Γιατί ο κ. Καραμανλής εδώ και ένα χρόνο δεν έκανε το αυτονόητο. Αναφέρομαι στους ηλεκτρονικούς ταχογράφους για τα φορτηγά μας. Και μένουν άνεργοι οι δικοί μας οδηγοί και εργάζονται οι ξένοι. Εδώ και ένα χρόνο οι Έλληνες οδηγοί φορτηγών είναι άνεργοι. Το έχω πει εγώ προσωπικά στον κ. Καραμανλή από περυσι τον Αύγουστο. Εν πάση περιπτώσει αν δεν μπορείτε να κάνετε ηλεκτρονική διακυβέρνηση κάντε τουλάχιστον την βασική διακυβέρνηση.

http://www.facebook.com/voicenews.gr/videos/1607457052763853/

Στην Ελλάδα οι Α.Ε. είναι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις. Και αυτό συμβαίνει γιατί ποτέ το Ελληνικό κράτος δεν προώθησε την έρευνα και δεν βοήθησε μια εταιρεία να αναπτυχθεί πραγματικά. Το φωνάζω ξανά και ξανά. Το μέλλον μας είναι ζοφερό. Είπα στον πρωθυπουργό για τα παιδιά στο ΑΠΘ. Μπορεί να τους βοηθήσει ώστε να οργανωθεί μια βιομηχανία πρότυπο και να έχουμε εξαγωγές αλλά και δικά μας οπλικά συστήματα. Αυτή την στιγμή νοικιάζουμε οπλικά συστήματα από το Ισραήλ (και καλά κάνουμε) αλλά θα μπορούσαμε να είχαμε δικά μας.

http://www.facebook.com/voicenews.gr/videos/757807761695755/

 

Πάμε τώρα και στα σοβαρά. Πόσοι από εσάς σήμερα ακούσατε τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν; Ο Μακρόν μίλησε στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του και είπε ότι η περιοχή της Μεσογείου θα είναι η μεγάλη πρόκληση των προσεχών ετών. Και αυτό θα γίνει γιατί θέματα που αφορούν την περιοχή είναι οι θαλάσσιες ζώνες, η αποσταθεροποίηση της Λιβύης, η λαθρομετανάστευση, η πρόσβαση σε πόρους. Και τόνισε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να επανακαθορίσει τον ρόλο της χωρίς εφησυχασμό. Όλα αυτά που είπε ο κ. Μακρόν αφορούν την Ελλάδα. Και δεν τα είπε γιατί αγαπά την Ελλάδα, αλλά για τα δικά του συμέροντα. Και στην παρούσα περίσταση το «Ελλάδα – Γαλλία – Συμμαχία» έχει τεράστια σημασία. Κάντε κάτι! Βλέπετε ότι φωνάζει ακόμα και ο Μακρόν!

http://www.facebook.com/voicenews.gr/videos/307756193600758/

Ήρθε σήμερα ο πρόεδρος Αναστασιάδης και αναρωτιέμαι δεν θα έπρεπε να είναι εδώ όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί; Ελλάδα και Κύπρος είναι αδελφά κράτη. Δεν θα έπρεπε να τον προϋπαντήσουμε, να συζητήσουμε μαζί του, να δούμε τι σκέπτεται; Αφού η Κύπρος είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για την ΑΟΖ μας. Και οι επόμενοι 2-3 μήνες είναι πολύ σημαντικοί για την χώρα μας. Είναι ανάγκη να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, όλα τα κόμματα, γιατί έρχονται δύσκολες στιγμές. Πρέπει να ξεκινήσουμε μια ανένδοτη συμμαχία μετά των πολιτικών κομμάτων για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτά που έρχονται.

http://www.facebook.com/voicenews.gr/videos/1377876235751314/

Βλέπω αυτές τις ημέρες ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να τσακώνονται για το θέμα της Αγ. Σοφίας. Μα αυτό είναι ένα διαχρονικό έγκλημα που οφείλεται στις δικές τους πολιτικές. Και για να δείτε πόσο δίκιο έχω θα σας πω ότι υπάρχει δημοσίευμα της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ από το 2002, που αναφέρει ότι ο τότε υπουργός εξωτερικών, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, με δική του προφορική εντολή, είπε στο συμβούλιο του ΝΑΤΟ να μην ασκηθεί βέτο στην μετονομασία των στενών των Δαρδανελίων σε Τουρκικά στενά. Και πριν από το 2002 είχαμε το επεισόδιο στα Ίμια, όλα αυτά τα χρόνια έχουμε την πολιτική της «μη αντίδρασης» που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις. Εδώ και δεκαετίες κάνετε λάθη. Όλοι!

http://www.facebook.com/voicenews.gr/videos/1205279729829033/

 

 

 

http://www.facebook.com/voicenews.gr/videos/728174694405225/

 

 

Και επειδή όλοι μιλάμε για την Ευρώπη και όλοι περιμένετε ότι η ΟΥΝΕΣΚΟ και η ΕΕ θα μας σώσουν, θα ήθελα να σας πω ότι και εγώ αισθάνομαι ότι είμαι Ευρωπαίος, αλλά οραματίζομαι μια Ευρώπη με κοινό στρατό, με κοινή πολιτική, με κοινά οικονομικά συμφέροντα. Δεν γίνεται να επικαλούμαστε έναν από μηχανής Θεό. Είναι λάθος. Η Γαλλία είχε υποστηρίξει ότι δέχθηκαν την Γερμανία στους κόλπους της ενωμένη Ευρώπης, γιατί στόχος ήταν να την αναμορφώσουν και να την κάνουν καλύτερη. Και εδώ και χρόνια άκουγα τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ να λένε το ίδιο για την Τουρκία. Ότι δηλαδή η Τουρκία έπρεπε να γίνει μέλος της ΕΕ για μπορούμε να την ελέγχουμε. Μα οι Τούρκοι δεν θέλουν να είναι Ευρωπαίοι. Θέλουν να παίρνουν τα χρήματα της ΕΕ αλλά να συμπεριφέρονται ως ασιατική χώρα. Αν το αντιληφθούμε αυτό θα καταλάβουμε ότι όπως η Γερμανία τελικά δεν αναμορφώθηκε αντίθετα η Γαλλία υπέστη «ήττα» από τους Γερμανούς, έτσι και οι Τούρκοι συμπεριφέρονται ως μογγόλοι. Γιατί όταν δεν συμπεριφέρονται σε ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς με τον προσήκοντα σεβασμό, δεν μπορούμε εμείς να λέμε ότι θα τους κάνουμε Ευρωπαίους. Αφού δεν θέλουν. Με το ζόρι θα τους κάνουμε;

http://www.facebook.com/voicenews.gr/videos/318094132530134/

 

Επίσης, ξέρετε ποιο είναι το ύψος του εμπορικού ισοζυγίου Τουρκίας – Ιταλίας; 19,7 δις ευρώ το 2017. Το 2018 η Τουρκία ήταν ό καλύτερος πελάτης της Ιταλικής στρατιωτικής βιομηχανίας. Και περιμένετε εσείς μετά από αυτό να στηρίξει την Ελλάδα η Ιταλία; Δεν πρόκειται να το κάνει! Νομίζετε ότι η Ιταλία έχει τη διάθεση να πυροβολήσει τα πόδια της; Μόνο η Ελλάδα το έκανε, με την συμφωνία για ΑΟΖ που υπέγραψε με τους Ιταλούς.

 

http://www.facebook.com/voicenews.gr/videos/278246156828343/?v=278246156828343

Και όχι μόνο αυτό, αλλά όλοι οι ευρωβουλευτές σας, την ημέρα που ο Ερντογάν ανακοίνωνε ότι η Αγία Σοφία μετατρέπεται σε τζαμί, είχαν το θράσος να πουν «ναι» στην βοήθεια ύψους 500 εκατ. ευρώ προς την Τουρκία. Μόνο η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ είπε «όχι».

http://www.facebook.com/voicenews.gr/videos/1763147977170286/

 

Εμπορικό ισοζύγιο Τουρκίας – Γερμανίας: είνναι 35,9 δις ευρώ. Και περιμένετε τώρα εσείς από τους Γερμανούς να μην στηρίξουν τους Τούρκους. 80.000 τουρκο-γερμανικές εταιρείες υπάρχουν και εσείς περιμένετε ότι η Γερμανία θα βοηθήσει εμάς! Μα ο καλύτερος πελάτης της Γερμανίας είναι η Τουρκία!

http://www.facebook.com/voicenews.gr/videos/338940520840585/

Βρετανία – Τουρκία: το εμπορικό ισοζύγιο φθάνει τα 18,8 δις ευρώ. Γι’ αυτό η Βρετανία είπε ότι το θέμα της ανακήρυξης της Αγ. Σοφίας σε τζαμί είναι εσωτερικό θέμα της Τουρκίας. Γιατί δεν θέλει να χάσει τον πελάτη. Τα χρήματα.

Σήμερα ακούσατε τι είπε ο Πομπέο; Είπε ότι είναι παράνομες οι διεκδικήσεις της Κίνας στην Σινική νότια θάλασσα. Για τις παράνομες διεκδικήσεις των Τούρκων και για το τζαμί δεν βγήκε να πει ότι είναι παράνομα.

Μην περιμένετε από κανένα να μας βοηθήσει. Μην περιμένετε από κανένα να πει κακή κουβέντα για την Τουρκία. Μόνοι μας ήμασταν, μόνοι είμαστε και μόνοι θα παραμείνουμε.

Χθες στη Μύκονο είχαμε ένα επεισόδιο. 5-6 τουρκικά αλιευτικά έκαναν βόλτες. Το λιμενικό είπε ότι λόγω των ισχυρών ανέμων βρέθηκαν στο σημείο. Ο Βορίδης όμως είπε ότι αυτό που έγινε είναι παράνομο. Γιατί τα αλιευτικά είχαν φθάσει στα 2 ναυτικά μίλια. Και ξέρετε γιατί το έκαναν αυτό οι Τούρκοι; Γιατί δεν έχετε κάνει αλιευτικές ζώνες. Από το 1981 μας ζητά η ΕΕ να ορίσουμε αλιευτικές ζώνες και καμμία κυβέρνηση δεν το κάνει. Και η ημερομηνία τελειώνει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, Τούρκοι, Μαροκινοί, Αλγερινοί να ψαρεύουν στο Αιγαίο όπως θέλουν. Και εμείς θα καθόμαστε τη Μύκονο να πίνουμε καφέ και να βλέπουμε τα τουρκικά αλιευτικά να κόβουν βόλτες. Κάντε το τώρα! Κάντε κάτι! Σταματήστε να εγκληματείτε εις βάρος των αλιέων. Οι Τούρκοι θεωρούν το Αιγαίο τσιφλίκι τους.

http://www.facebook.com/voicenews.gr/videos/782741715866766/

Πάρτε απόφαση ότι μερικά πράγματα πρέπει να αποφασιστούν από το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Και μετά να βγει ο πρωθυπουργός και να πει ότι συμφωνήσαμε αυτό και προχωράμε ενωμένοι. Είναι απαραίτητο να κηρύξουμε ΑΟΖ μονομερώς και μετά να καθήσουμε στο τραπέζι του διαλόγου με την Τουρκία. Να κάνουμε νέες συμμαχίες. Αυτές γίνονται με βάση τα συμφέροντα. Να κάνουμε συμμαχίες με χώρες εχθρικές προς τον Ερντογάν. Βγήκαν οι Παλαιστίνιοι (οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ) και πανηγύριζαν γιατί ο Ερντογάν έκανε τζαμί την Αγ. Σοφία. Εγώ θα έβγαινα την ίδια μέρα και θα αναγνώριζα επίσημα το Ισραηλινό κράτος. Σταματήστε τα τηλεοπτικά κανάλια από το να δείχνουν τουρκικά σήριαλ. Προχωρήστε σε άμεση αναστολή της λειτουργίας των τζαμιών στα Δωδεκάνησα. Σφραγίστε τα παράνομα τζαμιά. Μην βιάζεστε να φτιάξετε το τζαμί στον Βοτανικό το Σεπτέμβριο. Αφήστε το για το 2023. Δεν θα ήταν άσχημο επίσης να κάνουμε την οικία του Κεμάλ ΑΤατούρκ μουσείο σφαγής των Ελλήνων του Πόντου. Διακόψτε την λειτουργία του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή. Κλείστε το!
Σε ό,τι αφορά την οικονομία, ας σταματήσουμε να πυροβολούμε τα πόδια μας. Προχωρήστε σε άρση του εμπάργκο που επιβάλατε στην Ρωσία, που ήταν ο μεγαλύτερος εισαγωγέας ροδάκινων. Οι ροδακινοπαραγωγοί μας πετούν την παραγωγή τους στα σκουπίδια γιατί δεν αγοράζουν πια οι Ρώσοι. Γιατί οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες έκαναν διμερείς συμφωνίες με την Ρωσία και μόνο εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε; Δεν γίνεται να κατηγορούμε την Ρωσία για την στάση της στην Αγ. Σοφία, όταν η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα που απέλασε Ρώσους διπλωμάτες. Οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες συγκρούστηκαν με την Ρωσία, αλλά δεν προχώρησαν σε απελάσεις διπλωματών. Γιατί εμείς; Προχθές στείλαμε 2 πολεμικά σκάφη στην Μαύρη Θάλασσα κατά της Ρωσίας. Γιατί;; στείλτε τα στην Κρήτη. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε μιλήσει για την λάθος πολιτική μας απέναντι στην Ρωσία και 2 ώρες μετά ενέκρινε την μεταφορά των πολεμικών σκαφών στην Μαύρη Θάλασσα.

 

Προχωρήστε σε φυτο-υγειονομικούς ελέγχους σε προϊόντα που εισάγονται από την Τουρκία και επιβάλλετε δασμούς. Ο Ερντογάν επέβαλε δασμούς στα εισαγόμενα προϊόντα και εμείς ξοδεύουμε κάθε χρόνο 2 δις σε εμπορεύματα που έρχονται από την Τουρκία. Να επιβάλουμε αντίμετρα. Κλείστε του Κήπους να μην περνούν τα τουρκικά φορτηγά, κάνετε ελέγχους στους δρόμους, καθυστερήστε τους. Δημιουργήστε τους πρόβλημα στην οικονομία τους. Η Τουρκία πονά στην οικονομία της. Και είναι ντροπή να υπάρχουν Έλληνες επιχειρηματίες σήμερα οι οποίοι έχουν ακόμα τα εργοστάσιά τους στην Τουρκία. Ο κ. Βορίδης, ας προχωρήσει σε διακοπή της εισαγωγής αλιευμάτων από την Τουρκία. Οι Τούρκοι ψαράδες πιάνουν τα ψάρια στο Αιγαίο, στα δικά μας νερά και μετά εμείς κάνουν εισαγωγή τα δικά μας ψάρια και τους πληρώνουμε.

http://www.facebook.com/voicenews.gr/videos/594727904774505/

Ασκήστε βέτο στην ευρωπαϊκή χρηματοδότηση της Τουρκίας. Αφού η Ευρώπη δεν αλλάζει. Ο Ερντογάν ανακοίνωσε σήμερα ότι ο ιμάμης που θα τελεί την λειτουργία στην Αγ. Σοφία είναι Βόσνιος. Ξέρετε γιατί το κάνει αυτό; Είναι σημειολογικό. Θέλει να κάνει τη νέα οθωμανική αυτοκρατορία. Αυτό είναι το όνειρό του. Βάζει ιμάμη Βόσνιο και αυτό δεν είναι τυχαίο. Θέλει να δείξει ότι σκοπεύει να διεισδύσει στα Βαλκάνια. Είναι ντροπή να υπάρχουν κόμματα που όταν ανακηρυσσόταν η μετατροπή της Αγ. Σοφίας σε τζαμί έλεγαν «ναι» στα 500 εκατ. ευρώ προς την Τουρκία. Θα έπρεπε να το έχουν καταψηφίσει.

Αυτά δυστυχώς είναι επαναλαμβανόμενα λάθη. Και όταν τα λάθη επαναλαμβάνονται αυτός που τα κάνει είναι είτε βλαξ είτε επικίνδυνος. Το φωνάζω γιατί έρχονται δύσκολοι καιροί από τον Αύγουστο και μετά. Σήμερα η Τουρκία έδωσε εντολή να γίνει συντήρηση των 3 ερευνητικών σκαφών γιατί σκοπεύει να τα στείλει στην Κρήτη και το Καστελόριζο.

Συγκαλέστε συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Είναι ανάγκη να ορίσουμε τις κόκκινες γραμμές μας. Θέστε τέλος στην πολιτική του κατευνασμού. Ότι παραβιάζει τα ελληνικά σύνορα είτε θα βυθίζεται είτε θα καταρρίπτεται.

http://www.facebook.com/voicenews.gr/videos/1504448636404280/

 

Shares