Τρίτη , 3 Αυγούστου 2021

ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ: ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΑ 12 ΜΙΛΙΑ ΧΘΕΣ, ΟΧΙ ΑΥΡΙΟ!

Σε εκπομπή της ΕΡΤ1, ο καθηγητής Γεωπολιτικής Ιωάννης Μάζης και ο δημοσιογράφος Σάββας Καλεντερίδης κατακεραύνωσαν την πολιτική της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά, η οποία αποθρασύνει την Τουρκία και οδηγεί τις ελληνικές “κόκκινες” γραμμές σε άτακτη υποχώρηση.

Ο κ. Καλεντερίδης εξήγησε πως η πολιτική της Γαλάζιας Πατρίδας δεν είναι ρητοική διακήρυξη, αλλά συγκεκριμένο σχέδιο που υπάρχει εδώ και δεκαετίες.  Με ενέργειες όπως το τουρκολιβυκό μνημόνιο η Τουρκία προσπαθεί να επιβάλει την θέση πως τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ πέραν των χωρικών τους υδάτων (6 ν.μ.).  Αν πετύχει, η Τουρκία θα έχει, μεταξύ άλλων, επιτυχώς “σκοτώσει” την αλιεία των μικρών νησιών, οδηγώντας στο άδειασμά τους από Έλληνες, και με την εισροή λαθρομεταναστών, στον εξισλαμισμό και εκτουρκισμό τους.  Κατήγγειλε ότι εδώ και μήνες το Όρουτς Ρέις έκανε ό,τι ήθελε ανεμπόδιστο.  Ως μόνες λύσεις ο κ. Καλεντερίδες υπέδειξε την άμεση επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. και ορισμός ΑΟΖ με την Κύπρο.

Ο κ. Μάζης αποκάλεσε τις δηλώσεις υπέρ της Ελλάδας από την ΕΕ κενές ουσίας, εάν δε συνοδευτούν από πράξεις.  Τόνισε και εκείνος ότι πρέπει να γίνει άμεσα επέκταση στα 12 ν.μ., και ότι δηλώσεις όπως εκείνες της κυβέρνησης ότι κόκκινη γραμμή είναι τα 6, αύριο θα χρησιμοποιηθούν εναντίον της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις, κάτι που έγινε και στο παρελθόν.  Έκλεισε επισημαίνοντας ότι πρέπει να υπάρξει αντιμετώπιση όλων των πλοίων που “σουλατσάρουν” στο Αιγαίο. Στο σημείο εκείνο οι δημοσιογράφοι κυριολεκτικώς πανικοβλήθηκαν και προσπάθησαν να τον κόψουν…

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares