Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Μητσοτάκης : Δεν είμαι δεξιός – ΒΙΝΤΕΟ

Μία δήλωση σοκ από το μακρινό 2012 ήρθε στην επιφάνεια.

Δεν είναι λίγοι οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας που πίστευαν (κάποιοι ακόμα το πιστεύουν) πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι δεξιός πολιτικός, στις αρχές του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Φαίνεται πως η ‘μανία’ με την οποία εφαρμόζει οικονομικές και εθνικοκοινωνικές πολιτικές μάλλον αποδεικνύει αυτό που ο ίδιος ο νυν Πρωθυπουργός είπε στις 09/06/2012 στην εκπομπή ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ του ΚΡΗΤΗ ΤV

https://twitter.com/AntonisKard/status/1328805364779847680

Εδώ ολόκληρη η συνέντευξη

Μάλιστα τον Μάιο του 2020 ο ίδιος ο Μητσοτάκης δήλωσε πως είναι υπέρμαχος ενός αποτελεσματικού κράτους που προστατεύει την οικονομία όταν χρειαστεί, δίχως να υπονομεύει την παραγωγική λειτουργία του ιδιωτικού τομέα.

«Είμαι φιλελεύθερος πολιτικός, δεν είμαι νεοφιλελεύθερος. Δεν πιστεύω ότι οι αγορές έχουν πάντα τη λύση. Πιστεύω ότι το κράτος έχει ρόλο να παίξει, ειδικά σε περιόδους κρίσης. Και αυτό ακριβώς κάναμε. Παρεμβήκαμε για να αντιμετωπίσουμε μία άνευ προηγουμένου κρίση. Υποστηρίξαμε το δημόσιο σύστημα υγείας», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι προτεραιότητά του είναι η προστασία του κόσμου της εργασίας και η ανάγκη να δοθεί ένα χέρι βοήθειας στην επιχειρηματικότητα ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στο ξαφνικό, εξωγενές χτύπημα που προκάλεσε ο κορωνοϊός.

https://youtu.be/Bv_0GGH7G7o

«Ασφαλώς έρχονται καιροί που η κυβέρνηση πρέπει να προβεί σε δαπάνες για την έξοδο από μία βαθιά ύφεση. Αυτοί είναι καιροί που ευνοούν μία πιο κεϋνσιανή προσέγγιση. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν εξακολουθώ να πιστεύω ότι η ατμομηχανή της ανάπτυξης είναι, σταθερά, η ιδιωτική οικονομία. Κύριο μέλημά μου είναι η διάσωση θέσεων εργασίας και η παροχή μιας ανάσας στις επιχειρήσεις, ώστε να μπορέσουν να αναπτυχθούν ξανά στο μέλλον. Και πιστεύω ότι η πραγματική πρόκληση, πάντοτε σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι το ποιος είναι ο δίκαιος επιμερισμός των βαρών».

Shares