Τρίτη , 1 Δεκεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Mirage 2000: Αυτή είναι η Μηνυτήρια αναφορά για έρευνα Εισαγγελέα στην καθυστέρηση ανταλλακτικών

Mirage 2000: Αυτή είναι η Μηνυτήρια αναφορά για έρευνα Εισαγγελέα στην καθυστέρηση ανταλλακτικών

Αυτή είναι η Μηνυτήρια αναφορά προς τον Εισαγγελέα στην καθυστέρηση ανταλλακτικών και συντήρησης των Mirage 2000. Ο λόγος είναι ότι αν και έχουν εγκριθεί τα κονδύλια από τον Δεκέμβριο του 2020, αλλά η από τον Μάρτιο του 2020 το ελεγκτικό συνέδριο δεν τα έχει αποδεσμεύσει με αποτέλεσμα η Εθνική Αμυνα να στερείται των αεροσκαφών πρώτης γραμμής

Σε επιστολή του προς την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ο Δρ Πρόδρομος Σ. Εμφιετζόγλου εξηγεί τους λόγους αυτής την μηνυτήριας αναφοράς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Αυτή είναι η Μηνυτήρια αναφορά για έρευνα Εισαγγελέα στην καθυστέρηση ανταλλακτικών

Κύριε διευθυντά
Την κάτωθι επιστολή μου κοινοποίησα και στη Βουλή των Ελλήνων.

«Ενεκρίθη από το Ελεγκτικό Συνέδριο η σύμβαση αγοράς ανταλλακτικών για τα Μirage που εκκρεμούσε από τον Μάρτιο». Δηλαδή επί τουλάχιστον 6 μήνες μένουν καθηλωμένα περί τα 40 Mirage, επειδή κάποιοι ανεγκέφαλοι γραφειοκράτες επικαλούμενοι… διαδικασίες και διατάξεις καθυστερούν τον έλεγχο!

Και οι άξιοι πιλότοι, οι μηχανικοί, το λοιπό προσωπικό, περιμένουν με αγωνία πότε επιτέλους θα έρθουν ακόμη και «τακάκια» για να πετάξουν τα αεροπλάνα! Και ο Ερντογάν βέβαια μας κοροϊδεύει και μας οικτίρει. Δεν χρειάσθηκε να κουνήσει ούτε το δάκτυλό του και οι Ελληνες γραφειοκράτες καθήλωσαν τα Mirage σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο! Θυμήθηκα μια συνάντησή μου πριν από 10-15 χρόνια με τον τότε υπουργό Αμυνας. Τον ρώτησα γιατί καθυστερούσε ένα τόσο επείγον εξοπλιστικό πρόγραμμα και μου απάντησε: «Οι διαδικασίες μού δένουν τα χέρια. Ακόμα και για να πάρω κορδόνια χρειάζεται δύο χρόνια και βάλε». Και στην ερώτησή μου: «Τι θα κάνεις, θα αφήσεις τον Στρατό χωρίς κορδόνια;», απάντηση δεν πήρα! Λυπάμαι που ύστερα από τόσα χρόνια η ίδια «επικίνδυνη κατάσταση» τείνει να θεωρείται φυσιολογική! Και το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει αντίδραση. «Η Πατρίς κινδυνεύει. Το Ελεγκτικό Συνέδριο καθυστερεί. Και ο Ερντογάν μας κοροϊδεύει».

Κατόπιν τούτων, υποβάλλω μηνυτήρια αναφορά στον Αρειο Πάγο και ζητώ την αυστηρή τιμωρία των υπευθύνων, με την αμυδρή ελπίδα ότι παρόμοιες εγκληματικές ενέργειες εις βάρος της πατρίδος τουλάχιστον θα περιορισθούν!

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares