Δευτέρα , 9 Δεκέμβριος 2019

Μειώσεις έως και 65% στους λογαριασμούς της ΔΕΗ – Ποιους αφορά…

Μία ημέρα μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου για τη ΔΕΗ και τη ΔΕΠΑ στη Βουλή, ο Κωστής Χατζηδάκης αναφέρθηκε στις νέες χρεώσεις που θα ισχύσουν.


Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, στον ΣΚΑΪ, θα υπάρξουν μειώσεις 30% έως 65% σε όσους έχουν πολύ υψηλή κατανάλωση, για να διορθωθεί η αδικία όσων είχαν πάνω από 1600 κιλοβατώρες και καλούνταν να πληρώσουν υπέρογκα ποσά. Η μείωση αυτή αφορά κυρίως την κατανάλωση νυχτερινού ρεύματος και όσους χρησιμοποιούν θερμοσυσσωρευτές τον χειμώνα. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης “αντιμετωπίζεται αυτή η αδικία που είχε γίνει το 2018”. Σχετικά με όσους έχουν χαμηλή κατανάλωση ο υπουργός ανέφερε ότι οι τιμές θα παραμένουν χαμηλές.

Όσον αφορά στις αλλαγές στη ΔΕΗ,  θα ακολουθήσουν το μοντέλο του ΟΤΕ καταργώντας τη μονιμότητα. Οι κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το σύνταγμα της χώρας δεν επιτρέπουν τη μονιμότητα συμβασιούχων, όπως μάλιστα προσθέτει ο υπουργός.

 

Σχετικά με τα μέτρα της κυβέρνησης για τα αυθαίρετα, αρκετοί είναι εκείνοι που έχουν σπεύσει να ρυθμίσουν το ζήτημα των ακινήτων τους. Ωστόσο, θα υπάρξει αύξηση των χρημάτων που δίνουν στο δημόσιο για όσους έχουν αυθαίρετα. Την πρώτη χρονιά που καθυστερούν θα πληρώνουν με 20% αύξηση και κάθε επόμενη θα υπάρχει 5% επιπλέον (25% τη δεύτερη χρονιά, 30% την Τρίτη κοκ.)

Όσοι πλήρωναν με δόσεις θα συνεχίσουν να πληρώνουν με δόσεις

Πηγή: ΣΚΑΪ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares