Κυριακή , 2 Οκτωβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Μίνα Γκάγκα: Λύση στο πρόβλημα της έλλειψης αναισθησιολόγων

Το πρόβλημα της έλλειψης αναισθησιολόγων αποτέλεσε αντικείμενο των επαφών που είχε το μεσημέρι της Πέμπτης (08/09/2022) η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, στα νέα γραφεία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης.

«Το πρόβλημα των αναισθησιολόγων του Ιπποκρατείου, είναι ένα θέμα που μας ενδιαφέρει όλους και που θέλουμε πάρα πολύ να το λύσουμε» δήλωσε η κυρία Γκάγκα, η οποία επισκέφτηκε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και είχε συναντήσεις με τους διοικητές της 3ης και της 4ης ΥΠΕ.

«Αναισθησιολόγοι δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη. Θέλει πέντε χρόνια για να γίνει κανείς αναισθησιολόγος. Είναι πράγματι λίγοι οι συνάδελφοι στο Ιπποκράτειο και πρέπει να βρούμε όλοι έναν τρόπο να βοηθηθούν. Αυτό είναι το ένα πρόβλημα που είναι σημαντικό για τους ίδιους, για την πόλη, για τους ασθενείς, για όλους» ανέφερε μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Παράλληλα σημείωσε ότι εδώ και ένα χρόνο γίνονται αλλεπάλληλες συσκέψεις για το θέμα αυτό και πρόσθεσε: «Ελπίζω ότι θα έχουμε μία λύση τουλάχιστον μέχρι να έχουμε περισσότερους αναισθησιολόγους που μπορούν να βοηθήσουν. Υπάρχουν πάρα πολλές σκέψεις, είμαστε σε συνεχή επαφή. Οι λύσεις πρέπει να είναι συναινετικές, ουσιαστικές πραγματικές και βιώσιμες».

Σε ερώτηση σχετικά με το πότε θα αρχίσει η διάθεση των επικαιροποιημένων εμβολίων κατά της Covid-19, τα οποία έχουν ήδη φτάσει στη χώρα μας, απάντησε ότι η Επιτροπή Εμβολιασμού θα παρουσιάσει την ερχόμενη Δευτέρα τις συστάσεις που όλοι περιμένουν. «Νομίζω πως, αν προσέξουμε όλοι και κάνουμε τα εμβόλια, θα έχουμε πολύ καλό χειμώνα. Αυτή τη στιγμή γίνονται τα υπάρχοντα εμβόλια. Εγώ πιθανότατα από τα υπάρχοντα θα κάνω. Δηλαδή νομίζω ότι είναι καλό να κάνουμε τα εμβόλια, ιδιαίτερα όσοι είναι στις ομάδες αυξημένου κινδύνου να κάνουν τα εμβόλια, όπως κάνουν κάθε φθινόπωρο για τη γρίπη» πρόσθεσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsbomb.gr

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares