Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Μίμης Παπαϊωάννου: Μαύρο πένθος στο τελευταίο αντίο

Το τελευταίο αντίο είπαν το μεσημέρι της Παρασκευής (17-03) συγγενείς, φίλοι και πλήθος κόσμου στον Μίμη Παπαϊωάννου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 81 ετών.

Η σορός του έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 9:00 στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας στη Φιλαδέλφεια και έπειτα ακολούθησε η ταφή στο Δημοτικό Κοιμητήριο Μαρκοπούλου Μεσογαίας.

IMG_1418.jpg

Τραγικές φιγούρες τα πρόσωπα της οικογένειάς του ενώ πολλοί ήταν και οι επώνυμοι που έδωσαν το «παρών» στο τελευταίο αντίο του θρύλου της ΑΕΚ, Μίμη Παπαϊωάννου.

Ανάμεσά τους ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε τον Γιώργο Νταλάρα με την σύζυγό του, τον Παντελή Θαλασσινό, τον Γιάννη Βούρο, τον Κώστα Πρέκα και πολλούς ακόμη.

Ο Μίμης Παπαϊωάννου ήταν Έλληνας ποδοσφαιριστής και μετέπειτα προπονητής ποδοσφαίρου, ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που ανέδειξε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η IFFHS τον αναγνώρισε ως τον κορυφαίο Έλληνα ποδοσφαιριστή του 20ού αιώνα.

Το 2003 ψηφίστηκε ως ο τρίτος καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής από την Ε.Π.Ο. για το εορτασμό των 50 χρόνων της ΟΥΕΦΑ. Η IFFHS τον επέλεξε επίσης στην καλύτερη 11άδα όλων των εποχών του ελληνικού ποδοσφαίρου το 2021.

 

gossip-tv.gr

Shares