Πέμπτη , 30 Μαρτίου 2023
Τελευταία Νέα

Μικτή εικόνα στις ευρωαγορές, οριακές απώλειες ο Stoxx 600

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι ευρωαγορές μετά από συνεχείς μεταβολές σε κλίμα νευρικότητας μετά τις νέες προειδοποιήσεις της προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την πορεία των επιτοκίων.

“Ο στόχος μας είναι να δαμάσουμε τον πληθωρισμό και οι αυξήσεις των επιτοκίων είναι το βασικό μας εργαλείο για να το πετύχουμε”, δήλωσε την Κυριακή σε ισπανική εφημερίδα η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ προαναγγέλοντας άλλη μια αύξηση κατά 50 μονάδες βάσης στην επόμενη συνεδρίαση της τράπεζας αυτό τον μήνα.

“Σημειώνουμε πρόοδο, αλλά έχουμε ακόμη δουλειά να κάνουμε”, ξεκαθάρισε η πρόεδρος της ΕΚΤ.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με οριακές απώλειες 0,02% στις 464,18 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX σημείωσε άνοδο 0,5% στις 15.653,58 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,3% στις 7.373,21 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε 0,2% στις 7.929,79 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB κέρδισε 0,45%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,5%.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε εξάλλου και οι αναπτυξιακοί στόχοι που ανακοινώθηκαν από το Πεκίνο, με την κινεζική ηγεσία να κάνει λόγο για ανάπτυξη “κοντά” στο 5%, χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Παράλληλα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η αυριανή δημόσια τοποθέτηση του επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ που ενδέχεται να δώσει την οπτική της Κεντρικής Τράπεζας σχετικά με την πολιτική της ως προς τα επιτόκια.

Σε άλλα εταιρικά νέα, αίσθηση προκάλεσε στο επενδυτικό κοινό η είδηση της αποχώρησης από την Credit Suisse ενός από του μεγαλύτερου επενδυτή της, της Harris Associates.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares