Κυριακή , 29 Νοεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Μικρή “ανάσα” για την Λέσβο & ανησυχία για την ενδοχώρα! Αναχωρούν για την ηπειρωτική Ελλάδα 850 παράνομοι μετανάστες…

Μικρή "ανάσα" για την Λέσβο & ανησυχία για την ενδοχώρα! Αναχωρούν για την ηπειρωτική Ελλάδα 850 παράνομοι μετανάστες...

Η μετακίνηση θα γίνει με το ναυλωμένο πλοίο «Νήσος Χίος» στις 9 το βράδυ – Kοντά στους  10.000 ο συνολικός αριθμός των παράνομων μεταναστών στο νησί…

Περί τους 850 αλλοδαποί έχοντες δικαίωμα μετακίνησης, αναχωρούν σήμερα Δευτέρα το βράδυ από τη Λέσβο για το λιμάνι του Λαυρίου. Και από εκεί για δομές στην ενδοχώρα με προοπτική να μεταφερθούν σε ευρωπαϊκές χώρες μέσω συμφωνιών της Ελλάδας με αυτές.

Η μετακίνηση θα γίνει με το ναυλωμένο πλοίο «Νήσος Χίος» στις 9 το βράδυ.

Με τη σημερινή αναχώρηση μειώνεται κάτω από 8.000 ο αριθμός όσων διαμένουν στο προσωρινό ΚΥΤ του Καρά Τεπέ και κάτω από 10.000 ο συνολικός αριθμός των παράνομων μεταναστών στο νησί.

Ας σημειωθεί ότι 720 άτομα αναχώρησαν από τη Λέσβο με το ίδιο πλοίο στο πλαίσιο της επιχειρούμενης από το υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου αποσυμφόρησης την περασμένη Δευτέρα. Ενώ την Τρίτη και την Τετάρτη αναχώρησαν με το πλοίο της γραμμής άλλα 300 άτομα που μετακινήθηκαν με φροντίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

protothema.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares