Πέμπτη , 7 Ιουλίου 2022
Τελευταία Νέα

Μικρά κέρδη στις ευρωαγορές

 

Με θετικό πρόσημο έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη καθώς τα ενθαρρυντικά εταιρικά αποτελέσματα και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού συνεχίζουν να δίνουν ώθηση στην επενδυτική ψυχολογία, αμβλύνοντας τις ανησυχίες που έχουν προκαλέσει οι διαταραχές στις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες και το ράλι των τιμών του πληθωρισμού.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,3% στις 468,58 μονάδες, με τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και τον βιομηχανικό κλάδο να οδηγούν τα κέρδη.

Ο γερμανικός DAX κέρδισε 0,3% στις 15.515,83 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε με οριακές απώλειες 0,05% στις 6.669,85 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε 0,2% στις 7.217,53 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB κέρδισε 0,25%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 σημείωσε άνοδο 0,7%.

Στο ταμπλό, η γερμανική αντασφαλιστική Munich Re σημείωσε άλμα 2,6% μετά την ανακοίνωση ότι τα κέρδη της διπλασιάστηκα το γ’ τρίμηνο. Ώθηση στο κλίμα έδωσαν και τα ισχυρά αποτελέσματα αμερικανικών κολοσσών όπως η Johnson & Johnson και η Travelers.

Στον αντίποδα, ο κολοσσός των τροφίμων Danone κατρακύλησε 3% μετά την προειδοποίηση της εταιρείας ότι οι πληθωριστικές πιέσεις θα συνεχιστούν και το επόμενο έτος. Από τον ίδιο κλάδο, οι Nestle και Unilever υποχώρησαν 1,7% και 1,3% αντίστοιχα.

Βουτιά 3,7% σημείωσε εξάλλου η Ericsson μετά την έντονη πτώση των πωλήσεων της στην Κίνα.

Με την περίοδο των ανακοινώσεων του γ’ τριμήνου να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη οι επενδυτές εξετάζουν εξονυχιστικά τις οικονομικές καταστάσεις για σημάδια ότι οι αναταράξεις στις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες και η ενεργειακή κρίση πιέζουν την εταιρική κερδοφορία.

Τα κέρδη του γ’ τριμήνου για τις ευρωπαϊκές εταιρείες αναμένεται να αυξηθούν κατά 47,6% από την αντίστοιχη περίοδο του 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv I/B/E/S, όπως μεταδίδει το Reuters.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares