Τετάρτη , 29 Μαρτίου 2023

Μικρά κέρδη στην Ασία

Μικρά κέρδη καταγράφουν σήμερα οι ασιατικές αγορές σε μια προσπάθεια αντίδρασης από το κλίμα ανησυχίας για την παγκόσμια οικονομία που πυροδότησαν η κατάρρευση της Silicon Valley Bank και το λουκέτο στη Signature Bank.

Οι ασιατικές αγορές κινούνται σε θετικό έδαφος μετά και από την εντυπωσιακή αλλαγή κλίματος στη Wall Street που κατέγραψε σημαντικά κέρδη, κυρίως μετά τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τον πληθωρισμό που δημοσιεύτηκαν χτες.

Σε αυτό το κλίμα, στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite κερδίζει 0,57% και ο Shenzhen Component καταγράφει οριακές μεταβολές με τους επενδυτές να αξιολογούν μια σειρά από μακροοικονομικά στοιχεία που αφορούν στην κινεζική οικονομία και την Κεντρική Τράπεζα να διατηρεί το μεσοπρόθεσμο επιτόκιο δανεισμού αμετάβλητο, το 2,75%.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei έμεινε σχεδόν αμετάβλητος στις 27.229 μονάδες με τον τραπεζικό κλάδο να καταγράφει την καλύτερη επίδοση. Ο Topix κέρδισε 0,65%.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX200 κέρδισε 0,86%.

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi ενισχύθηκε κατά 1,39% και ο Kosdaq κέρδισε 2,82% μετά τα στοιχεία που έδειξαν μικρή πτώση της ανεργίας τον Φεβρουάριο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares