Κυριακή , 14 Απριλίου 2024

Μικρά κέρδη ο χρυσός

Σε ανοδικό έδαφος ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Δευτέρας ο χρυσός, ανακτώντας ένα μέρος από τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας καθώς η υποχώρηση των δεικτών της Wall Street στη σκιά των ισχυρών στοιχείων για την αμερικανική αγορά εργασίας έχει βοηθήσει να αναζωπυρωθεί το ενδιαφέρον για το πολύτιμο μέταλλο.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Απριλίου κέρδισε 2,90 δολ. ή σχεδόν 0,2% και έκλεισε στα 1,879,50 δολ. ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε άλλες 517.000 θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο, ξεπερνώντας ακόμα και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις. Ο δείκτης της ανεργίας υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1969 στο 3,4%.

Τα στοιχεία επανέφεραν στο προσκήνιο το σενάριο η Federal Reserve να υιοθετήσει ακόμα πιο επιθετική στάση απέναντι στον πληθωρισμό καθώς διαπιστώνει ότι η οικονομία διαθέτει τις απαραίτητες αντοχές για την περαιτέρω σύσφιξη της πολιτικής της.

Σχολιάζοντας τα τελευταία στοιχεία, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν δήλωσε σήμερα ότι η οικονομία είναι “ισχυρή και ανθεκτική” και παραμένει σε καλή πορεία για να αποφύγει την ύφεση.

“Αυτό που βλέπω είναι μια πορεία όπου ο πληθωρισμός υποχωρεί σημαντικά και η οικονομία παραμένει ισχυρή”, ανέφερε η Γέλεν μιλώντας στο κανάλι ABC. “Δεν έχεις ύφεση όταν υπάρχουν 500.000 θέσεις εργασίας και το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας τα τελευταία 50 χρόνια”, ανέφερε.

Πηγή: capital.gr

Shares