Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Μικρά κέρδη για το αργό, συνέχισε ανοδικά το φυσικό αέριο

 

Με οριακά κέρδη έκλεισε το πετρέλαιο την Τρίτη, παραμένοντας σε επαφή με τα υψηλά έξι εβδομάδων, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν την πορεία της τροπικής καταιγίδας Νίκολας στον Κόλπο του Μεξικού λίγο μετά το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Άιντα από την περιοχή.

Ο αντίκτυπος της καταιγίδας, που αναβαθμίστηκε σε τυφώνα κατηγορίας 1 καθώς έφθανε στις ακτές των ΗΠΑ, ήταν τελικά πολύ μικρότερος από το αναμενόμενο. Ωστόσο η παραγωγή στην περιοχή δεν έχει ακόμα ανακάμψει μετά τις καταστροφές που προκάλεσε ο τυφώνας Άιντα.

Πάνω από το 39% της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου στον Κόλπο του Μεξικού δεν έχει ακόμα επανέλθει, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αμερικανικής υπηρεσίας Ασφάλειας και Προστασίας Περιβάλλοντος.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Οκτωβρίου πρόσθεσε 1 cent και έκλεισε στα 70,46 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τις 3 Αυγούστου.

Το Brent Νοεμβρίου σκαρφάλωσε 9 cents ή 0,1% στα 73,60 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures, που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τις 30 Ιουλίου.

Άνοδο 0,6% σημείωσε το συμβόλαιο Οκτωβρίου του φυσικού αερίου και έκλεισε στα 5,26 δολ. ανά εκατ. βρετανικές θερμικές μονάδες. Το συμβόλαιο κέρδισε έδαφος για τέταρτη φορά στις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις και είναι στο υψηλότερο επίπεδο από το Φεβρουάριο του 2014.

Πηγή: capital.gr

Shares