Πέμπτη , 20 Ιουνίου 2024
Τελευταία Νέα

Μιχάλης Κατσουρής: Συνεχίζονται οι μεταγωγές των συλληφθέντων – Τα βίντεο αναλύουν οι Αρχές

Συνεχίζονται οι μεταγωγές από την ΓΑΔΑ στις φυλακές τις χώρας των συλληφθέντων για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, με θύμα το Μιχάλη Κατσουρή. Σήμερα, Δευτέρα (16/8) αναμένεται να μεταφερθούν περίπου επτά άτομα.

Υπενθυμίζεται ότι, τη Δευτέρα (14/8) μεταφέρθηκαν 43 για 16 σωφρονιστικά ιδρύματα, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Στο μεταξύ, η Αστυνομία συγκεντρώνει προανακριτικό υλικό, που αναμένεται να αξιοποιηθεί για να ταυτοποιήσει το δράστη της δολοφονικής επίθεσης, με θύμα τον 29χρονο.

Στα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, οι χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ οργανώνονται σαν «τάγμα εφόδου» κρατώντας ρόπαλα, καλύπτοντας τα χαρακτηριστικά τους με κράνη και φουλ φέις προκειμένου να επιτεθούν στους φιλάθλους της ΑΕΚ.

Σε άλλο ντοκουμέντο αποτυπώνεται η βαναυσότητα με την οποία καταφέρουν τα χτυπήματά τους, ενώ στο ίδιο βίντεο, όπως εκτιμούν οι Αρχές, καταγράφονται τα υψομετρικά χαρακτηριστικά και η σιλουέτα του δράστη.

 

«Κλειδί» το γενετικό υλικό και τα κινητά
Ταυτόχρονα, έχει ξεκινήσει η ανάλυση του γενετικού υλικού που συλλέχθηκε από τους 105 συλληφθέντες και προφυλακισθέντες και θα κινηθεί διαδικασία ταυτοποίησης με το DNA που βρέθηκε στο σώμα και τα ρούχα του άτυχου 29χρονου.

Ήδη οι Αρχές έχουν αρχίσει να αποκτούν πρόσβαση στα κινητά των συλληφθέντων, στα οποία περιλαμβάνονται στοιχεία όπως τα δρομολόγια που ακολούθησαν, ενώ αναζητούν βίντεο, φωτογραφίες και επαφές που τυχόν είχαν οι Κροάτες στην Αθήνα.

Να σημειωθεί πως, είναι αρκετά πιθανό να προκύψει νέος γύρος συλλήψεων εφόσον ταυτοποιηθούν και άλλα πρόσωπα από την Ελλάδα τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση.

 

cnn.gr

Shares